ASELSAN imzası da taşıyan Türkiye’nin “Ufuk Korveti” bugün envantere girdi

Milli imkanlarla üretilen ve ASELSAN imzası da taşıyan Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi TCG Ufuk, 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri anında belirleyecek.

Kendi savaş gemilerini yapan sayılı ülkeler arasına giren Türkiye, deniz gücünü artırmaya devam ediyor.  Bu kapsamda son olarak istihbarat gemisi olan ‘Test ve Eğitim Gemisi Ufuk’ inşa edildi.  Yerli gemimiz bugün İstanbul Denizcilik Tersanesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle envantere girdi.

Erdoüan açılışta, “MİT, terörle mücadele ve dış istihbarat hizmetleriyle milli güvenliğimize önemli katkılar sunuyor. Hizmete alacağımız istihbarat gemimiz, teşkilatımız için yeni ve önemli bir imkandır. Dünyada pek az istihbarat teşkilatının sahip olduğu donanımlı bu gemimiz sayesinde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Yeniliklere hızla adapte olan teşkilatımızın, çoğu görülmeyen, bilinmeyen, gün yüzüne çıkmayan başarılarıyla gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.  Korvet, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor.

DONANIMLARI ‘ASELSAN’ İMZALI

Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketlerinden biri olan STM ana yükleniciliğinde inşa edilen Ufuk Korveti’nin komuta kontrol, elektronik sistemler ve test eğitim sistem donanımları ASELSAN tarafından sağlandı.

45 GÜN KESİNTİSİZ SEYİR YAPACAK

Ufuk Korveti, ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.

DENİZLERİN GÖZÜ KULAĞI OLACAK

Önleyici istihbaratın, özellikle sinyal istihbaratının önem kazandığı bugünün dünyasında Ufuk Korveti, çok büyük bir boşluğu dolduracak.  Korvet, Türkiye’nin denizlerde gören gözü, duyan kulağı olarak bilinecek.

2019 YILINDA DENİZE İNDİ

MİLGEM Projesi’nde ilk 4 gemiden sonra kritik bir halkayı oluşturan, aynı tekne formu üzerine inşa edilen gemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle 9 Şubat 2019’da denize indirildi.

10 TONLUK HELİKOPTER İNİŞİNE MÜSAİT

99,5 metre boyu, 14,4 metre azami genişliği, 2 bin 400 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimiyle filoya katılacak Ufuk Korveti’ne, 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın