ABD’den her gün aynı nakarat: Rusya,Ukrayna’yı her an işgal edilebilir

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rusya’nın Ukrayna’yı her an işgal edebileceğini, bu durumda Rusya’ya uygulayacakları yaptırımları hazırladıklarını bildirdi.
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ukrayna-Rusya krizine işaret eden Psaki, “Rusya’nın tehdidi konusunda tetikte olmalıyız.” uyarısında bulundu.
“RUSYA HER AN UKRAYNA’YI İŞGAL EDEBİLİR”
Psaki, Rusya’nın hem Ukrayna-Rusya sınırına hem de Belarus-Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağa dikkati çekerek “Bir haftadan fazladır söylediğimiz bir şeyi tekrar ediyorum. Rusya, her an Ukrayna’yı işgal edebilir.” ifadesini kullandı.
BEYAZ SARAY, RUS ELİTLERE YAPTIRIMA HAZIRLANIYOR
Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar konusunda Kongre ile yakından çalıştıklarını aktaran Psaki, caydırıcılık anlamında yaptırımların önemli bir rolü olacağına inandıklarını belirtti.
Biden yönetiminin, Kremlin’e yakın elitlere ve ailelerine yaptırım hazırlığında olduğu iddialarını da doğrulayan Psaki, bu konuda ortak ve müttefik ülkelerle temas halinde olduklarını kaydetti.
“YAPTIRIMIN SEBEBİ, KİŞİLERİN FİNANSAL SİSTEM BAĞLANTISINI KESMEK”
Psaki, yaptırım uygulayacakları kişilerin, Kremlin’in “istikrarı bozucu” kararlar almasında etkili olduğunu belirterek “Listede yer alan isimlerin birçoğunun Batı ile derin finansal bağlantıları var. Uygulayacağımız yaptırımlar, bu kişilerin uluslararası finansal sistemler ile bağlantısını kesebilir.” diye konuştu.
PENTAGON’UN AÇIKLAMALARI
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, muhtemel bir savaşta Ukrayna topraklarına asker göndermelerinin masada olmadığını, sadece NATO ülkelerini korumaya odaklandıklarını söyledi.
“SAVAŞ HALİNDE, AMERİKAN ASKERLERİ UKRAYNA’YA GİTMEYECEK”
ABD, İngiltere ve Kanada ordularına bağlı eğitim birliklerinin halen Ukrayna’da olduğunu belirten Kirby, “Başkan, (Joe Biden) Ruslarla savaşta Amerikan birliklerini Ukrayna’ya göndermeyeceğimiz konusunda çok net. Bunun masada olmadığını açıkça belirtti. Dolayısıyla bizim odaklandığımız şey, özellikle NATO müttefiklerimiz için, Beşinci Madde’de bahsettiğimiz gerçek güvenlik teminatlarıdır.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın