Joe Biden: DEAŞ lideri öldürüldü! ABD her zaman ki gibi, işi biteni bitiriyor!

ABD Başkanı Joe Biden, DEAŞ’ın lideri Ebu İbrahim El Haşimi’nin öldürüldüğünü duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı kontrolündeki Özel Harekat Kuvvetleri, gece saatlerinde Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’e bağlı Atme kasabasında savaş uçağı ve helikopter desteğiyle operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda ölü sayısının 13’e çıktığı öğrenilirken, bölgeden bomba ve silah sesleri duyulduğu aktarıldı.
BIDEN, TWITTER’DAN DUYURDU
ABD yönetimi de dün gece İdlib’e gerçekleştirdiği operasyonun detaylarını paylaştı. ABD Başkanı Joe Biden, Twitter hesabından paylaştığı bir yazı ile İdlib’de dün gece düzenlenen operasyonda DEAŞ lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi’nin öldürüldüğünü duyurdu.
“DEAŞ LİDERİ EBU İBRAHİM EL HAŞİMİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”
Biden yaptığı yazılı açıklamada, “Dün gece benim emrimle, kuzeybatı Suriye’deki ABD askeri güçleri, Amerikan halkını ve müttefiklerini korumak ve dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için başarılı bir terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Silahlı Kuvvetlerimizin beceri ve cesareti sayesinde, DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi etkisiz hale getirildi. Tüm Amerikan personeli operasyondan sağ şekilde çıktı. Tanrı askerlerimizi korusun.” dedi.
“BU KORKUNÇ TERÖR ELEBAŞI ARTIK DÜNYADA DEĞİL”
Beyaz Saray’da basın açıklaması yapan Biden, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Kureyşi aynı zamanda kuzeydoğu Suriye’de DEAŞ mensuplarının tutulduğu hapishaneye yönelik korkunç saldırının da sorumlusuydu. Bu korkunç terör elebaşı artık dünyada değil.
“KENDİNİ YERLE BİR EDEN BİR BOMBAYLA PATLATMAYI SEÇTİ”
Bu teröristin kendini çocuklar ve ailesiyle çevrelediğini bildiğimizden, hava saldırısı yerine Amerikalıları daha çok tehlikeye atan Özel Kuvvetler operasyonu düzenledik. O, işlediği suçlar nedeniyle adaletin önüne çıkmak yerine, kendini sadece intihar bombacısı yeleğiyle değil tüm 3. katı yerle bir eden bir bombayla patlatmayı seçti.
“SİZİN PEŞİNİZDEN GELECEK VE SİZİ BULACAĞIZ”
Dün geceki operasyonla tüm dünyadaki teröristlere şu güçlü mesajı verdim, sizin peşinizden gelecek ve sizi bulacağız”
EL BAĞDADİ 2019’DA ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Amerikan özel kuvvetleri, DEAŞ’ın eski lideri Ebubekir El Bağdadi’yi Ekim 2019’da gerçekleşen operasyonla Suriye İdlib’de saklandığı evde vurmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın