Biden ve Zelenskiy, Ukrayna-Rusya krizini görüştü

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Valdimir Zelenskiy telefonda görüşerek, krizin çözülebilmesi için ABD Başkanı Joe Biden’ı Kiev’e davet ettiği bildirildi.
Konu ile ilgili olarak Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, görüşmede Biden’ın ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını yinelediği kaydedilerek, ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik herhangi bir saldırganlığına süratle ve kararlı bir şekilde yanıt vereceğini açıkça belirttiği görüşüne yer verildi.
İKİ LİDER DİPLOMASİ VE CAYDIRICILIK ÜZERİNDE ANLAŞTI
Açıklamada, Biden ve Zelenskiy’nin Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağa yanıt olarak “diplomasi ve caydırıcılık” üzerinde anlaştıkları aktarıldı.
BIDEN’I KİEV’E DAVET ETTİ
Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, taraflar gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna etrafındaki güvenlik durumunu ele aldı.
Zelenski, ülkesinin tüm riskleri anladığını ve her gelişmeye hazır olduğunu belirterek, “Ukrayna’ya karşı her gerginliği durduracağız. Ukrayna’nın başkenti Kiev, diğer şehirler Harkiv, Lviv, Dnipro ve Odesa güvenli ve sağlam koruma altında” değerlendirmesinde bulundu.
Biden’a ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine sarsılmaz desteği için teşekkür eden Zelenski, ülkesinin güvenliği olmadan Avrupa’nın güvenliğinin olmayacağına dikkati çekti.
İki lider, barış görüşmelerinin tekrar başlaması için diplomatik çabaları, ayrıca Rusya’ya olası yaptırımları ele aldı.
ABD ile savunma alanında aktif iş birliğini takdir eden Zelenskiy, “Henüz NATO üyesi değiliz. Bu nedenle ancak güçlü bir Ukrayna ordusu ülkemizin güvenliğinin teminatıdır” diye konuştu.
Biden’ı Ukrayna’ya davet eden Zelenski, Biden’ın yakın zamanda Kiev’e bir ziyaretinin güçlü bir sinyal ve gerginliği düşürmeye katkısı olacağını aktardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın