NATO Genel Sekreteri: Ukrayna’ya bir saldırı için tüm unsurlar oluştu

Son dakika haberine göre NATO Genel Sekreteri Stoltenberg “Ukrayna’ya bir saldırı için tüm unsurlar oluştu.” ifadelerini kullanarak savaş ihtimalinin son derece kuvvetlendiğini duyurdu.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg “NATO-Rusya ilişkilerini görüşmeye hazırız ancak temel prensiplerden ödün vermeyeceğiz. Ukrayna için temkinli iyimserlik gerekiyor. Sahada gerilimin azaldığına dair işaretler görmedik hala yeni bir saldırı mümkün” açıklamasında bulundu.
Stoltenberg, Rusya’nın olası bir saldırı durumu için tüm unsurların oluştuğuna dikkat çekerek “Ukrayna’ya bir saldırı için tüm unsurlar oluştu.” ifadelerini kullandı.
“SALDIRI İÇİN TÜM UNSURLAR OLUŞTU”
Ukrayna’ya bir saldırı için tüm unsurların oluştuğunu söyleyen Genel Sekreter, sözlerine söyle devam etti:
“NATO Rusya ile müzakereye ve kaygılarını dinlemeye hazır. Rusya’nın uçurumun eşiğinden dönmek için hala bir şansı var. Rusya’ya kaydadeğer bir teklif götürdük. Sihalanmaya sınır, askeri faaliyetlerde şeffaflık gibi güven arttırıcı adımlar mümkün. Uzlaşma durumunda askerleri çeksek bile ağır mühimmatı bir anda çekemeyiz. Şimdi Rusya’nın bazı askerilerini geri çekmesi de tam anlamıyla geri çekilme anlamına gelmez aylardır askeri yığınak yapıyorlar. Temel prensiplerimizden taviz veremeyiz. Hiçbir yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde Doğu’da ve Baltık’ta savunma kapasitemizi güçlendirdik. 2014 yılından beri savunma harcamalarını 270 milyar dolar artırdık.”
“GÜVENLİĞİMİZİ ETKİLEYEN BİR GERÇEK”
Fransa’nın Romanya’daki üssün komutasına sahip olduğuna işaret eden Stoltenberg, “Ukrayna ve Gürcistan savunma bakanları ile perşembe bir araya gelecek ve son durumu değerlendirecek desteğimizi yineleyeceğiz. Ukrayna’ya siyasi ve fiili desteğimiz sürecek.” dedi.
“Rusya’nın Ukrayna’yı işgali NATO ile önceki anlaşmasına aykırıydı.” ifadelerini kullanan Genel Sekreter Stoltenberg, “Rusya Ukrayna’ya girdiğinde tüm uluslararası hukuku ihlal etti. Şimdi zaman, caydırcılığı artırma eş zamanlı diyaloğu sürdürme zamanı.” değerlendirmesini yaptı.
NATO’nun gerçeklere göre pozisyon belirilediğinin altını çizen Stoltenberg, “son yıllarda Rusya ve Çin’in askeri ve siyasi yakınlaşması da güvenliğimizi etkileyen bir gerçek.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın