Haydi hayırlısı!.. 3600 ek göstergenin ilk toplantısı bugün başlıyor!…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, üzerinde uzun süredir çalışılan 3600 ek gösterge ile ilgili ilk toplantının bugün başlayacağını bildirmişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, saat 10.30’da başlayan kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin bakanlıkta düzenlenen toplantıya başkanlık etti.
HÜKÜMET VE MEMUR-SEN BİR ARAYA GELDİ
Hükümet ve Memur-Sen, 3600 ek gösterge için ilk değerlendirme toplantısını bugün gerçekleşti. Toplantıda, hazırlanan çalışmalara dair sunum yapıldı ve Memur-Sen’in görüşleri alındı.
Bakan Vedat Bilgin, kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin toplantıya geçmeden önce bir konuşma gerçekleştirdi.
Bilgin “Kamu çalışanlarımızın 3600 ek göstergeyle adil bir şekilde, onların beklentilerini karşılayacak kararlılıktayız.” dedi.
AMAÇ MEMURLAR ARASINDAKİ ADALETİ SAĞLAMAK
Bilgin, konuşmasına “Kamu personelindeki düzenleme içinden çıkılmaz duruma gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmesiyle memurlar arasındaki adaleti sağlayan şekilde ek göstergelerin eşitlenmesi konusu gündeme geldi.” diyerek başladı.
Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti. “Bütün ülkeler salgının şartlarından etkilendi. Enflasyonla tanışmamış ülkeler bile ciddi enflasyon oranları ile karşılaştı. Tedarik sistemlerinden kopuş yaşanmıştır. Türkiye de bu olumsuz şartlardan ve küresel dalgalanmalardan etkilenmiştir. Bunu gözönünde bulundurmamız gerekir. Biz hükümet olarak çok önemli adımlar atıyoruz. Yeni ekonomik politikalar bu sorunları aşmak için devreye sokulmuştur. Veriler sanayi büyümesi ve ihracatta gelişmeyi ortaya koymuştur. Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sorunlara rağmen bunu başaracağımız ortadadır. Döviz ve ürün fiyatları ekonomik ve sosyal politikalarla ilerlemektedir. Kısa vadeli sosyal politikalara ihtiyaç olmaktadır. Geçtiğimiz dönemde uyguladığımız ekonomik politikaları devreye sokarak, krizden koruyacak tedbirleri devreye aldık.”
“ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”
Bilgin toplantılın özelinde de “Yaptığımız zamlara yeterli demek mümkün değil, gerekli ilaveler yapılacak. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.” dedi.
3600 EK GÖSTERGE ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü düzenleme şekillenmeye başladı.
Düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürü Yakup Tekin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürü Bahtiyar Sazlık, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın ve konfederasyona bağlı 11 sendikanın temsilcileri katıldı.
EK GÖSTERGE İKRAMİYELERE YANSIYACAK
3600 ek gösterge memur maaşlarını iyileştirecek ve özellikle emeklilik ikramiyelerinin artmasını sağlayacak. Şimdilik emniyet mensupları, din görevlileri, öğretmen ve sağlık çalışanlarını kapsayacağı bilinen ek göstergenin, diğer memurları da kapsaması bekleniyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterecek.
İKİNCİ TOPLANTI 16 MART’TA
3600 ek gösterge konusunda ikinci toplantının 16 Mart’ta gerçekleştirileceği bildirildi.
MAYIS AYINDA TBMM GÜNDEMİNE GELECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söylemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir Cevap Yazın