Biden’dan flaş Rusya açıklaması: Güçlü kanıtımız var Putin, Ukrayna’yı işgal edecek

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın gelecek günlerde Ukrayna’ya saldırmayı planladığını ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’in de hedef alınacağına inandıklarını açıkladı.

Joe Biden, Rus medyasında “Ukrayna’nın Donbas’ta büyük bir saldırı başlatmayı planladığını iddia eden” haberlerin “dezenformasyon” olduğunu söyledi.

ABD başkanı, “Ukraynalıların, sınırlarında 150.000’den fazla askerin konuşlandığı bu anı, bir yıllık bir çatışmayı tırmandırmak için seçeceğine inanmak, temel mantığa meydan okuyor. Rusya’nın çekilme konusunda açıklamaları gerçekleşmemiştir. Donbass’ta Rusya yanlıların provokasyonlarının devam ettiğini görüyoruz. Rusya’nın işgal için mazeret uydurmaya çalıştığını görüyoruz. Rus güçlerinin önümüzdeki hafta Ukrayna’yı hedef alacaklarını düşünüyoruz. Ukrayna’nın başkenti Kiev’e saldıracağını düşünüyoruz.Rusya planlarını uygularsa savaşın sorumlusu olacak. Ukrayna’ya asker göndermeyeceğiz ama destek olmaya devam edeceğiz. Putin’in Ukrayna’yı işgal kararı aldığına inanıyorum, istihbaratımız güçlü. Ukrayna’ya işgal olursa Rusya’ya kapsamlı yaptırımları uygulayacağız.” dedi.

Biden, Rus medyasının “Donbas’ta gerçekleşen bir soykırıma ilişkin düzmece iddialara” ve dün Rusya’nın “yanlış bir şekilde Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini iddia ettiği” bir Ukraynalı anaokulunun bombalanmasına dikkat çekti.

Bunların hepsi, ABD ve müttefiklerinin haftalardır uyardığı, Rusya’nın “Ukrayna’ya saldırmak için yanlış bir gerekçe oluşturma taktiklerinin” bir parçasıydı.

Biden, “Rusya’nın kendilerini savaşa yem etmesine izin vermeyi reddeden” Ukrayna birliklerinin “kısıtlamalarını” ve “kararlarını” övdü.

Biden, ABD’nin bir çatışma istediğimiz için değil, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini haklı çıkarmak için sunabileceği her türlü nedeni ortadan kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımız için Rusya’nın planlarını yüksek sesle ve tekrar tekrar dile getirdiğini belirterek, “İşgal başlayana kadar diplomasi ortadan kalkamaz. İşgal tehlikesi altında Zelenski’nin Ukrayna’dan ayrılıp ayrılmayacağı kendi kararı”dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın