Açık alanda maske zorunluluğu kalkıyor

Aşılamayla birlikte vakaların düşüş yapması beklenen mart ayında, açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılması planlanıyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ederken, birçok ülke maske zorunluluğuna yönelik yeni kararlar alıyor…

Dünya ülkelerininin büyük bölümü, salgın tedbirlerini gevşetmeye başladı.

Türkiye’de ise salgının başından itibaren maske zorunluluğu devam ediyor.

Önümüzdeki süreçte Türkiye’de de vakalardaki düşüşe bağlı olarak aşamalı olarak normalleşme adımlarının atılması bekleniyor.

Uzun dönemdir hayatın bir parçası haline gelen maskenin de başta sokak ve caddelerde olmak üzere kaldırılması artık gündemde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde, maskelerin ne zaman çıkacağı konusunun da dahil olduğu bundan sonraki süreçte yapılacaklara ilişkin yarın açıklama yapacağını belirtmişti.

Bunun dışında toplu taşıma araçları, uçak, tren, otobüs ile AVM’ler, tiyatro, sinema gibi kapalı mekanlarda maske zorunluluğu devam edecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın