ABD’nin Kiev Büyükelçiliği’nden Moskova paylaşımı

ABD’nin Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna’nın başkenti Kiev ile Rusya’nın başkenti Moskova’nın yıllar içinde olan gelişimine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde geçtiğimiz haftadan beri gerginlik ve tahliyeler sürerken; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bölgedeki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıdığını duyurdu.

Putin’in bu kararı, gerilime yeni bir boyut kazandırken; başta ABD, AB, NATO, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupalı ülkelerden tepkiyle karşılandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in tanıdığı Donetsk ve Lugansk ile ticari ilişkilerin yapılmayacağını duyurarak ilk yaptırımını açıkladı.

Putin’in Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin ihlal ettiğini ve bunun bir işgal olduğunu belirten ABD’nin Kiev Büyükelçisi’nden yapılan paylaşım dikkat çekti.

Büyükelçilik, sosyal medya hesabından 996 yılındaki Kiev ve Moskova’nın 1108 yılına kadar olan gelişimini anlatan bir görsel paylaştı.

Görselde Kiev’in zamanla geliştiği belirtilirken, Moskova’da ise bir değişiklik görülmüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın