İran bu nasıl dostluk ? Rusya’nın doğalgaz pazarına göz dikti!..

Rusya’nın Batı’ya yönelik gaz tehdidinin ardından konuşan İran Petrol Bakanı Cevad Uci, ülkesinin komşularına ve Avrupa’ya doğalgaz ihraç etmek için gerekli kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna ile yaşadığı kriz sonrası Putin’in karşısında konumlanan Avrupa, doğalgaz sıkıntısıyla karşı karşıya.

Rusya’nın doğalgaz fiyatını artırma tehdidinden sonra yeni tedarikçi arayışına giren Batı ülkeleri, Katar’dan beklediği yanıtı alamadı.

Katar’ın ardından gözler bir diğer doğalgaz tedarikçisi İran’a çevrildi.

İran devlet televizyonunda yayınlanan bir programa katılan İran Petrol Bakanı Cevad Uci, ülkesinin doğalgaz üretimini artırmayı planladıklarını belirtti.

Katar’da düzenlenen 6. Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’nda Venezuela ile enerji iş birliğini öngören bir mutabakat zaptı imzaladıklarını aktaran Uci, “Anlaşma kapsamında ABD yaptırımları nedeniyle yabancı yatırım ve teknolojiden mahrum kalan Venezuela’da hem petrol hem de gaz rafinerilerini ve sahalarını geliştireceğiz.” dedi.

Ülkesinin petrol ürünlerinin üretimi, rafine edilmesi ve transferi alanında uzmanlaşmış insan sermayesine sahip olduğunu dile getiren Uci, “Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’nda komşu ülkelere ve Avrupa’ya gaz temin etme kapasitemiz olduğunu vurguladık. Gelecek yıllarda dünyada gaz ticaretinden aldığımız yüzde 2 payımızı artırmayı umuyoruz.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın