NATO yannlız bırakınca Ukrayna yedek askerleri göreve çağırdı!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, özel dönemlerde yedek askerlerin göreve çağrılması kararnamesini imzaladığını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Lohensk ve Donetsk sözde cumhuriyetlerinin bağımsızlığını kabul ettiğini açıklamıştı.

Gelişmelerin ardından BMGK acil toplanmış ve ABD Başkanı Joe Biden’dan açıklamalar gelmişti.

Bölgedeki gerilimler sonrası Zelenskiy, bugün sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı ulusa sesleniş videosunda, halihazırda bir seferberliğe gerek olmadığını aktardı.

Orduya takviye yapmak gerektiğini belirten Zelenskiy, bu nedenle özel dönemlerde yedek askerlerin göreve çağrılması kararnamesini imzaladığını ifade etti.

Ukrayna’da Kasım 2021’de onaylanan yasa, “özel dönemlerde” seferberlik ilan etmeden orduya yedek asker çağırmayı sağlıyor.

“EĞER BUGÜN SUSARSAK YARIN YOK OLURUZ”

Ulusa sesleniş konuşmasında Zelenskiy, “Rusya tarafından Donetsk ve Lugans Halk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıkları kabul edildi. Aralarında imzalanan sözde anlaşmalar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna toprağı olan Donbas’a girmesinin önü açıldı. Bu kararla Rusya Minsk anlaşmalarından çıkmış oldu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, Almanya, Türkiye ve Ukrayna arasında bir zirve düzenlenmesi konularında çalışıyorlar ve Erdoğan da bu zirveyi destekliyor. Partnerlerimizin Rusya’ya karşı yaptırım seçeceğinden başka alternatif olmadığını bilmelerinden mutluyum. Bugün itibariyle genel seferberliğe gerek yoktur. Ancak ben Ukrayna Silahlı Kuvvetleri başkomutanı olarak yedek askerlerin çağırılmasına ilişkin kararname imzaladım. Sayın Ukraynalılar! Barış yanlısı Ukrayna halkı, biz sessizlik istiyoruz. Eğer bugün susarsak yarın yok oluruz. Yaşasın Ukrayna!” ifadelerini kullandı.

AYRILIKÇILARIN SÖZDE CUMHURİYETLERİNİN TANINMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin tanınmasına imkan veren iki kararnameyi imzalamıştı.

Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi, Putin’in Rus ordusunun Rusya toprakları dışında görev yapmasına ilişkin başvurusuna onay vermişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın