Rusya işgale başladı! Ukrayna’dan ilk açıklama, Türkiye’ye seslendiler

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, “Ukrayna kendisini savunacak ve kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir, durdurmalı. Harekete geçme zamanı” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sabah Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’a “özel askeri operasyon” başlattıklarını duyurdu.

Rusya’nın harekatı sonrası açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, “Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız” dedi.

Zelensky açıklamalarının devamında, “Tüm sınırlarımızda sıkıyönetim ilan ettik. Rusya, altyapımıza ve sınır karakollarımıza füze saldırıları düzenledi. Ukrayna’nın pek çok kentinde patlama sesleri duyuldu” ifadelerini kullandı.

“SAVUNACAĞIZ VE KAZANACAĞIZ”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, “Putin, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Ukrayna’nın barışçıl kentlerinde saldırılar sürüyor” açıklaması yaptı.

Kuleba, “Ukrayna kendisini savunacak ve kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir, durdurmalı. Harekete geçme zamanı” dedi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği ise, “Rusya, Ukrayna’ya karşı bir savaş başlattı. Stratejik ortağımız Türkiye’yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi destelemeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın