Zelenskiy’den Avrupa’ya yardım çağrısı: Geç kalırsanız savaş sizin de kapınıza dayanır

Rusya’nın saldırıları sonrası açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, halkı mücadeleye davet ederken Avrupa’ya da seslendi.

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim, Rus ordusunun saldırıyla çatışmaya dönüştü.  İki cephede de sıcak gelişmeler yaşanırken, son açıklama Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den geldi.  Ukrayna’nın savaş yolunu seçmediğini belirten Zelenskiy, halkı mücadeleye davet ederken, Avrupa’ya da seslendi.

Zelenskiy, “Bugün bize yardım etmezseniz yarın savaş kapınıza gelir” dedi.  Ukrayna Devlet Başkanı, Kiev yakınlarındaki bir havalimanının Rus güçleri tarafından ele geçirildiğini de duyurdu.

“ASKERLERİMİZE KATILABİLİRSİNİZ”

Zelenskiy’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde; “Çok sayıda can kaybımız var. Birçok Rus hava aracını aracını yok ettik. Ukrayna, savaş yolunu seçmedi, ancak Ukrayna barış yoluna dönmeyi öneriyor.Askerlerimize katılabilirsiniz, savunma tarafına geçebilirsiniz. Bizim egemenliğimiz için mücadeleye gönüllü olarak katılabilirsiniz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın