Vladimir Zelenskiy’den Ukrayna’yı savunuyoruz videosu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Rus saldırısı altındaki başkent Kiev’i terk etmediğini ve tüm şehri savunduklarını söylediği bir video yayınladı.

Rusya’nın Ukraynayı işgali devam ediyor. İşgalin ikinci gününde Rus birlikleri başkent Kiev’i almak için yükleniyor. Rus ilerleyişi sürerken diğer taraftan başkent Kiev’de de bir direniş hazırlığı var.  Halka silah dağıtılırken şehre giden yollar da Ukrayna askerleri taafından tutuldu.

“KİEV’DEN KAÇMADIM PAYLAŞIMI”

Şehir direnmeye hazırlanırken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de gerilimin ilk günğnden itibaren olduğu gibi Kiev’i terk etmediği ve etmeyeceği yönünde bir paylaşım daha yaptı. Yanına aldığı çalışma arkadaşları ile Kiev sokaklarından bir video çeken Zelenskiy, kimsenin kaçmadığını, yetkililerle, askerlerle ve vatandaşlarla ülkeyi savunduklarını söyledi.

“UKRAYNA’YI SAVUNUYORUZ”

Zelenskiy, “Partimizi lideri burda, cumhurbaşkanlığı ofisinin başkanı burda, başbakan burda, savunma bakanı burda, cumhurbaşkanı danışmanı burda, cumhurbaşkanı burda,  Kiev’deyiz. Ukraynayı savunuyoruz. Tüm yetkililer Kiev’de. Askerler, vatandakşar, yetkililer Ukrayna’yı savunuyor.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın