Zelenskiy’den Putin’e: Müzakere masasına oturalım

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, saldırı başlatan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ateşkes çağrısı yaptı.

Rusya’nın dün sabah saatlerinde Ukrayna’ya başlattığı askeri müdahale devam ediyor. Başkent Kiev dahil olmak üzere birçok kentte patlamalar yaşanıyor.  Bu süreçte halkını sık sık direnişe davet eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Facebook üzerinden bir video mesaj yayınladı. Zelenskiy açıklamalarında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e masaya oturma çağrısında bulundu.

“ÖLÜMLERİ DURDURMAK İÇİN MASAYA OTURALIM”

Zelenskiy’nin açıklamalarında, “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sadece bir işgal değil, Avrupa’ya karşı savaşın başlangıcıdır.” ifadeleri öne çıktı.

KREMLIN: NOT ETTİK

Çağrıya ise Kremlin’den yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “Zelenskiy’nin görüşme talebini not ettik. Putin ile Zelenskiy arasında bir temas olasılığı konusunda bir yorumda bulunamayız. Elbette Zelenskiy’i Ukrayna Devlet Başkanı olarak tanıyoruz. Kiev’den beklentimiz aynı, duruşumuzda değişiklik yok.” dedi.  Peskov ayrıca, Batı’nın yaptırımlarına mütekabiliyet esasına uygun olarak karşılık vereceklerini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın