İsveç’ten ve Finlandiya’dan, Rusya’ya NATO cevabı:Üyeliği düşünmüyoruz

İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, İsveç’in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirterek NATO’ya girmeyi düşünmediklerini söyledi.

Rusya’nın, Ukrayna’da gerçekleştirdiği işgal, bir çok ülkede şok etkisi yarattı.

Ukrayna’nın NATO’ya katılmak istediği ve bu yüzden işgalin başladığını savunan Rus tarafı, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılıp katılmayacağı sorularını akla getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın “Finlandiya ve İsveç’in öncelikle bir askeri blok olan NATO’ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır.” sözlerine İsveç’ten cevap geldi.

Başbakan Andersson yaptığı açıklamada, İsveç’in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirtti.

NATO’ya girmeyi düşünmediklerini aktaran Andersson, Rusya’nın İsveç sınırlarında endişe verecek bir tehdidinin ve askeri hareketliliğinin olmadığını ifade etti.

SAVAŞIN BAŞLAMASI, FİKİRLERİ DEĞİŞTİRDİ

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise Finlandiya’da NATO üyeliği konusundaki tartışmanın “Ukrayna’daki savaşın başlamasının ardından değiştiğini” söyledi.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı ise “NATO’ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya’ya kapılar açık” açıklaması yapmıştı.

Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olmamalarına rağmen Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı dünkü NATO Olağanüstü Zirvesi’ne katılmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın