Sıcak gelişme! Ukrayna ordusu Rus nakliye uçağını düşürdü!

Rusya Ukrayna savaşının 3’üncü gününde çatışmalar şiddetleniyor. Rusya başta Harkiv ve Kiev olmak üzere Ukrayna’nın pek çok şehrine hava saldırısı gerçekleştiriyor. Ukrayna ordusu Rusya’ya büyük zayiat vermeye devam ediyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait Su-27 tipi savaş uçağının Rusya’ya ait IL-76 tipi askeri nakliye uçağını düşürdüğünü duyurdu.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları, Ukrayna ordusu tarafından püskürtülmeye çalışılırken, birçok kentte büyük çatışmalar yaşanıyor. Hem Ukrayna, hem de Rusya tarafı çatışmalarda gelişmeleri kamuoyuna duyururken, son olarak Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir Rus uçağının düşürüldüğü haberi geldi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait Su-27 tipi savaş uçağı ile Rusya’ya ait bir kargo uçağının düşürüldüğü kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı, “Hava savunma güçlerimiz, Vasylkiv bölgesine iniş yapan düşmana ait IL-76 uçağını düşürdü. Bu, Luhansk 2014’ün intikamıdır. Düşmanlara ölüm!” ifadeleri kullanıldı.
RUS NAKLİYE UÇAĞI IL-76 DÜŞÜRÜLDÜ
Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Rus nakliye uçağı IL-76’yı Rus paraşütçülerle düşürdük.” ifadeleri kullanıldı
Öte yandan Ukrayna tarafından Kiev’e bağlı Vasylkiv Bölgesi’ne Rus birliklerinin girmeye çalıştığı ve Ukrayna ile Rus güçleri arasında büyük çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye, dijital göçebelik için ideal bir ülke

Fransa merkezli Euronews, dijital göçebeler için İstanbul, Dalaman ve İzmir önerisinde bulundu. Üç lokasyonun barındırdığı …

Bir yanıt yazın