Ukrayna’dan Rusya’ya önemli mesaj: Türkiye konusunda ısrarcıyız

Rusya ile Gomel’de yapılan ilk görüşmeye giden heyetteki isimlerden Rüstem Umarov, Rusya’yla yürütülen müzakerelerin tarafsız konumdaki bir ülkede yapılmasını istediklerini belirterek, “Türkiye konusunda ısrarcıyız” dedi.

Rusya’nın işgal girişimi 7. gününe girerken, taraflar arasında ilk diplomatik temas Belarus’un Gomel bölgesinde yapılan görüşmeyle sağlandı.

Gomel’de yapılan kritik müzakerelere de katılan 6 kişilik heyet arasında bulunan Ukrayna Milletvekili ve Temas Grubu Delegasyonu Başkan Yardımcısı Rüstem Umarov, kurulan ilk temasın önemli olduğunu ve heyet olarak genel bir fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

“GÖRÜŞMELERİN TÜRKİYE’DE YAPILMASI KONUSUNDA ISRARCIYIZ”

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Umarov, “Tarafların talepleri ana hatları ile belli. Şu an bir yol haritası belirlemeye görüşmeleri bir üst boyuta taşımaya çalışıyoruz. Müzakere yolu bu yıkımı önlemenin en akılcı çözümü. Ölümleri, akan kanı durdurmak için masadayız” dedi.

Rus heyeti ile ilk görüşmenin yapıldığı Belarus’un savaşa Rusya lehine dahil olduğunu hatırlatan Umarov, “Biz bundan sonraki masanın tarafsız bir ülkede kurulmasını istiyoruz. Birden fazla ülke ve seçenek var ancak İstanbul, Ankara ya da başka bir Türk şehrinde olması konusunda ısrarcıyız. Türkiye’nin durduğu yer itibarı ile bu zemin Rusya için de Ukrayna için de en sağlıklı seçim olur” diye konuştu.

“GİZLİ KALMASI GEREKEN ŞEYLER KONUŞULDU”

Her iki delegasyonunda bir dizi talepleri olduğunu belirten Umarov, “Şu an gizli kalması gereken bazı şeyler konuşuldu. Devam eden bombardımanın durması, yaşanan sivil ölümlerin bitmesi ve şehirlerin harap olmasını önleme adına diplomasiye daha fazla şans verilmeli. Her şeye rağmen Ukrayna tarafı barıştan yana, yapıcı ve iyimser olmayı sürdürecek” diye konuştu.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın