Zelensky: Rusya hayal kırıklığı yaşıyor, Lavrov ise gerçek savaşın sonuçları ağır olacak

Savaşın seyri ile ilgili konuşan Vladimir Zelensky, Rusya’nın bunalımda olduğunu söylerken; Sergey Lavrov ise gerçek bir savaşın sonuçlarının ağır olacağını söyledi.

Rusya’nın işgalinde 8. güne girilirken, Ukrayna’nın savunması sürüyor.

Bugün taraflar arasında ikinci müzakerenin yapılması beklenirken, Ukrayna ve Rusya’dan peş peşe açıklamalar geldi.

Ulusa sesleniş konuşması yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Rusya’nın planlarının bir haftada bozulduğunu söyledi.

“RUSYA BUNALIMDA”

Rusların bunalımda olduğunu ve taktik değiştirmek zorunda kaldığını belirten Zelensky, “Savunmamızın tüm hatları güvende.Odessa şehrimizi yok etmek istiyorlar ancak Karadeniz’in sadece dibini görecekler. Onların hiçbir başarısı yok. Rusya hayal kırıklığı yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“UTANÇ İÇİNDE UZAKLAŞACAKLAR”

Rus askerlerinin moralinin bozulduğunu da ifade eden Zelensky, “Daha fazla işgalci bizden evlerine doğru kaçıyor.” dedi.

Ukraynalıların çıplak elleriyle dışarı çıktığını ve işgalcileri şehirlerden sürdüğünü söyleyen Zelenskiy, “Ukraynalılara içtenlikle hayranım. Onları utanç içinde uzaklaştıracağız. Tıpkı kendi yiyeceklerini bulmaya çalıştıkları zamanki gibi. Bunlar devlet savaşçısı değil. Bunlar kullanılmış kayıp çocuklar.” ifadelerini kullandı.

“YAKLAŞIK 9 BİN RUS ÖLDÜRÜLDÜ”

Bir haftada yaklaşık 9 bin Rus’un öldürüldüğünü de açıklayan Zelensky, “Mıkolayiv istikametinde 19-20 yaşlarında iki yüzlerce, üç yüzlercesini (Rus askerleri) onlarca helikopterlerle almak zorundalar.” diye konuştu.

SERGEY LAVROV: KRİZE ÇÖZÜM BULUNACAK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da kameraların karşısına geçerek konuyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

İki ülke arasındaki krize çözüm bulunacağından şüphesi olmadığını belirten Sergey Lavrov, “Karşılıklı çıkarları gözeterek bir sonuca varacağız.” diye konuştu.

NÜKLEER AÇIKLAMASI: BİZLE SAVAŞ İSTEYEN İYİ DÜŞÜNSÜN

Batılı liderlerin ‘nükleer savaş’ ihtimali hakkındaki açıklamalarına değinerek “İlerde nükleer kullanmayacağı konusunda garanti verir misiniz?” sorusuna yanıt veren Lavrov, şöyle devam etti:

“Bizim askeri bir doktrinimiz var. Bu zaten koşulları belirliyor. Burada gerilimin azaltılması gerekiyor diyoruz. Lütfen dikkatli olun ve yapılan açıklamalara bakın. Sizden bunu rica ediyorum. Öncelikle Sayın Stoltenberg propaganda yaptı ve radikal güçler de zaten belli başlı açıklamalar yaptı. Zelensky’nin de açıklamaları söz konusuydu. Şimdi Fransa Dışişleri Bakanı neler dedi bunları da hatırlayın lütfen. Fransa şu açıklamada bulundu; Başkan Putin’in açıklamalarına göndermede bulunarak nükleer silahları değerlendiriyor dedi. NATO ile çatışmalara hazırız dedi. Lütfen bu açıklamaları değerlendirin. Başkan Biden ‘Yaptırımların başka alternatifi var mı?’ dedi ve ‘3. Dünya Savaşı’ dedi. Batılılar sürekli olarak nükleer savaş söylemini devam ettirenler. Biz bu tür provokasyonlara karşıyız. Bize yönelik bir savaş olursa bu istekleri ve planları olanlara bu soruyu sormanız gerekiyor. Nükleer savaş olasılığı konuşuluyor. Ancak bunu biz demiyoruz. Bize karşı gerçek bir savaş başlarsa bu planları yapanlar bunu düşünmeli.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın