Erdoğan, Putin’le Türkiye’ye gelecek gemilerin geçişini görüşecek

Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, Türkiye’ye gelecek yağ ve buğday gemilerinin geçişine izin verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından AK Partili yetkililer gündeme gelen konular hakkında açıklamalarda bulundu. AK Parti yetkilileri, MYK’da Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna’dan yaptığı yağ ve buğday ithalatındaki problemlerin de gündeme geldiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK üyelerine Vladimir Putin ile görüşmesinde konuyu gündeme getirdiğini açıkladı.

AK Partili yetkililerin verdiği bilgilere göre Erdoğan, Putin’e Rusya’nın savaş durumu nedeniyle ihracat gemilerinin geçişine izin verilmemesiyle, Türkiye’nin yaşadığı problemleri ortadan kalkması için gemilerin geçişine izin verilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ticarette dolar, euro, ruble ve yuan kullanabiliriz” dediği aktarılırken, Putin’in de Azak Denizi’nde bekletilen 30 buğday ve yağ gemisinin Türkiye’ye geçişine izin verilmesi için talimat vereceği aktarıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın