Kiev-Moskova 3’üncü tur görüşmelerinde yine sonuç yok! Gözler Antalya zirvesinde

Rusya ve Ukrayna temsilcileri, üçüncü görüşme için Belarus’ta bir araya geldi. Yaklaşık 4 saat süren görüşmeden bir sonuç çıkmadı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin bitirilmesi için bir araya gelen Kiev ve Moskova heyetleri, görüşmelerin 2. turunu Belarus’un Polonya ve Ukrayna’ya sınırı olan Brest şehrindeki Belovejsk Ormanı bölgesinde gerçekleştirmişlerdi.

Ukrayna müzakere heyetinden David Arahamiya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, heyetlerin bugün tekrar bir araya geleceğini duyurdu.

3. TUR GÖRÜŞMELERİNDEN SONUÇ ÇIKMADI

Açıklamanın ardından Rusya ve Ukrayna heyetleri Belarus’un sınırındaki Brest’te yeniden masaya oturdu. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Ukrayna heyetinden yapılan açıklamada “Görüşmeler durumun geliştirilmesi için henüz bir sonuç vermedi. İnsani koridorlarla ilgili küçük de olsa ilerleme sağladık” denildi.

“KORİDORLARIN ÇALIŞACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ”

Rus heyetinden konuya ilişkin açıklamada ise, “İnsani yardım koridorlarının 8 Mart’ta çalışacağını ümit ediyoruz.” denildi.

“BEKLEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK”

Müzakerelerin ikinci turunda, sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda görüş birliğine varılmıştı.Ukrayna heyetine başkanlık eden Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, görüşme sonunda yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna tarafları arasındaki ikinci tur müzakerelerin sona erdiğini belirterek, “Maalesef beklediğimiz sonuçları alamadık. Söyleyebileceğim tek şey; insani boyutu yeterince ayrıntılı olarak tartıştığımız. Çünkü şu anda pek çok şehir kuşatılmış durumda, gıda, ilaç, tahliye ile ilgili dramatik bir durum var.” demişti.RUSYA’DAN TÜRKİYE’DEKİ GÖRÜŞMEYE DESTEK GELMİŞTİ

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Türkiye’de bir araya gelmesini desteklediklerini açıklamıştı.

ADF 11-13 MART’TA GERÇEKLEŞECEK

Diplomatik her girişimi desteklerini vurgulayan Gatilov, “Dolayısıyla (Lavrov-Kuleba görüşmesi) gerçekleşirse tamamdır.” ifadesini kullandı.

Gatilov, Türkiye hava sahasının açık olmasına ilişkin ise “Bence güzel bir duruş.” değerlendirmesinde bulundu.

Antalya Diplomasi Forumu 11-13 Mart’ta Antalya’da gerçekleşecek.

“TÜRKİYE, UKRAYNA İÇİN GARANTÖR”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’nin Ukrayna’nın güvenliği için “garantör ülke” olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da güçlü bir lider olduğunu söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın