Türkiye’nin çabaları sonuç verdi! Ukrayna ve Rusya tarafları Antalya’da görüşecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla 10 Mart’ta Antalya Diplomasi Forumu’nda üçlü formatta görüşeceklerini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 12’nci güne girilirken yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde iki ülke arasındaki savaşa ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne Ukrayna’dan ne de Rusya’da vazgeçmeyiz.” demişti.

Türkiye’nin iki ülke arasındaki uzlaşmacı tavrı meyvesini verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba’nın bir araya geleceğini duyurdu.

3’LÜ ZİRVE ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU’NDA

Bakan Çavuşoğlu, yapılacak görüşmeye ilişkin detayları da paylaştı.

Çavuşoğlu, kendisinin de katılımıyla birlikte 10 Mart Perşembe günü Antalya’da, Diplomasi Forumu’nda üçlü bir zirve yapılacağını açıkladı.

“İKİ TARAFI BULUŞTURMAK İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERDİK”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

“Savaşın ardından bu çabamızı daha da artırdık ve iki tarafı buluşturmak için yoğun bir diplomasi yürüttük. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan), (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’le görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdi. Bilahare Lavrov, Antalya’daki bu görüşmeye katılmaya hazır olduğunu söyledi. Aynı şekilde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da bu toplantıya katılacağını bize bildirdi.

Her iki bakan, Antalya’daki bu toplantıda özellikle benim de yer almamı, üçlü bir şekilde yapmamızı istediler. Dolayısıyla bu toplantıyı üçlü bir formatta ve 10 Mart Perşembe günü inşallah Antalya’da gerçekleştireceğiz. Bu toplantının özellikle bir dönüm noktası olmasını temenni ediyoruz. Bu toplantının barış ve istikrar yönünde önemli bir adım olmasını arzu ediyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın