ABD’nin dünyaya özgürlük masalı ve kölelik hevesi!

Dünya’yı daha da özgür hale getireceklerini vaad eden zalimler aslında dünyayı daha da köleleştiriyorlar. Zalimlerin, kaba kuvvet sahibi olanların hüküm sürdüğü bu yalan dünyada yaşamanın tadı kalmamıştır.

Bizim felsefi dünya görüşümüze göre yalnızca eceliyle ahrete intikal eden ölüler ölmüş sayılmazlar, aynı zamanda özgürlüklerinden yoksun olanlar da ölüdür!

Dünyanın özgür ruhlara ve özgür ruhların da özgür bir dünyaya ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Ancak görüyoruz ki, özgür olmak adına terk ettiğin şey aslında seni sen yapan şeydir. Yani bazen özgürlük zannettiğin, seni koruyanı kaybetmektir.

Özgürlük özgürlüktür, eşitlik ya da tarafsızlık ya da adalet ya da insan mutluluğu ya da vicdanlılık değildir. Rusya’nın özgürlük adına Ukrayna’da kentleri bombalamasını, mazlumları öldürmesini doğru bulmuyorum.  Özgürlük adına çocuklar, genç ve yaşlı siviller ölüyor. Dünya zalimlerin zulmüne seyirci kalıyor.

Dünyayı daha da özgürleştirmek masalıyla dünya barışını bozanlar, aslında dünyayı daha da köleleştirmek çabasında olanlardır. Düşünün Amerika’nın üstünde Kanada altında ise, Meksika var. Sizce Rusya, Meksika’ya silah yerleştirse Amerika buna izin verir mi? Vermez. Sen de Ukrayna’ya özgürlük masalıyla Rus’un kıçının dibine kadar geliyorsun, ondan sonra barış bekliyorsun.

ABD, Suriye’ye 11 bin mil, Rusya’ya yaklaşık 8851 kilometre uzaklıkta. Ey ABD, mademki sen özgür bir ülkesin, cesursun Suriye’ye kartal dalışı yaptığın gibi Rus’a dalmıyorsun. Çünkü yemezler.

Şimdi tam zamanı iki süper korkağa sormak lazım. Sizin sınırlarınız sınır da Türk’ün sınırları sizin hanlarınıza giden yol mu oluyor? PKK, DEAŞ, YPG ve diğer terör örgütleriyle iş tutup finanse ediyorsunuz. Bunları eğitip donatıp üstümüze salıyorsunuz. Yetmiyor mevcut hükümeti yıkıp kendi yandaşlarınızı iş başına getirmek istiyorsunuz. Başaramayınca muhalefeti desteklemek lazım diyorsunuz. Bu zalimlik değil de nedir?

Artık dünya siz süper korkak ve sahte özgürlükçülerden bıkmıştır. Bunlar kime yalandan özgürlük vaat ettiyse o ülke ölüye dönmüştür. Ukrayna’ya da özgürlük vaat eden batının ve ABD’nin  yaptığı kirli bir tertiptir bu. AB’nin ABD’nin tezgahları, oyunları hep aynıdır. Hep yaptıkları kirli tezgahın sonunda gaz verdiklerini ortada bırakmak olmuştur. Yani iki yüzlü ABD ve Batı gazı verdiklerini hep ortada bırakır.

Bu sahte özgürlükçüler mültecilerin saçının ve gözünün rengine bakıyorlar. Çocuğun saçının rengi olur mu Allah aşkına. Çocuk esmer olsa ne olur sarışın olsa ne olur. Çocuk çocuktur. Rus olsa ne olur Ukraynalı olursa ne olur. Batı ve ABD, ikiyüzlülüğü ve zalime kol kanat germesi sonucunda sınıfta kalmıştır. Onun için Türkiye’nin Ukrayna ve zalim Rusya’ya eşit mesafede kalma politikalarını denge üzerinde götürmek istemesini doğru buluyoruz..

Gün ve devran zalimlere özgürlük, mazlumlara ölümü reva görenlerin, dünyayı daha da köleleştirmek isteyenlerin günü olsa da Allah’ın adaleti tecelli edecektir. Bu dünya hiçbir zalime baki kalmamıştır. Zalimin zulmü varsa mazlumların  da Allah’ı vardır. Er geç Rus’un da emperyalist ABD’nin ve diğer sömürgeci devletlerin de çökeceğini, onların da adalet ve özgürlük dilenecekleri günlerin çok yakın olduğunu görüyoruz.

Kahrolsun dünya mazlumlarını özgürlük masalıyla avutup, dünyayı köleleştirenler. Kahrolsun, güvenlik endişesini bahane edipte mazlumların üzerine füze, top ve kurşun yağdıranlar. Yaşasın zalimlerin zulmüne baş kaldıranlar, gerçek anlamda özgürlükleri için direnenler.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir Cevap Yazın