Mustafa Kaya: Erbakan Hoca olsa, CHP ile iş birliğinde bizim kadar geç kalmazdı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Necmettin Erbakan hayatta olsaydı, CHP ile ittifak ya da seçim iş birliği konusunda kendilerinden daha erken davranacağını söyledi.

Ankara Masası TV’de Fatih Atik’in konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, CHP ile olan ittifaklarına değindi.

Kaya, yaşasaydı Necmettin Erbakan’ın da kendileri gibi CHP ile ittifak yapacağını, hatta daha erken davranacağını belirterek şunları söyledi:

“HOCAMIZ, 70’LERDE CHP İLE İTTİFAK YAPTI”

“Hocamız, vefatından önce, o dönemin yönlendirdiği siyasetçilerle farklı bir seçenek oluşturmak ve yeni bir yola çıkmaya özellikle başvururdu.Sanki CHP ile Milli Görüş ilk defa iş birliği yapıyormuş gibi bir algı var. Doğru değil. Soğuk savaş döneminde, 70’lerin başında CHP ile Milli Görüş ittifak kurdu. Kıbrıs Barış Harekatı gibi önemli bir harekata birlikte karar verdi.

“ERBAKAN HOCA, CHP’Yİ BİLMİYOR MUYDU”

CHP denince akla tek parti dönemi ve o dönem dindar kesime uygulanan baskılar akla geliyor. Erbakan Hoca, ittifak kurarken bunları bilmiyor muydu?Dolayısıyla Erbakan Hoca’nın kemiklerini sızlatıyorsunuz diyenleri izan ve insafa davet ediyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın