Biden karar ver! Putin savaş suçlusu mu değil mi?

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “O bir savaş suçlusu” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da kadına şiddet konusunda imzaladığı kararnameye ilişkin yaptığı konuşma sonrası bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.

ÖNCE REDDETTİ, “SONRA SAVAŞ SUÇLUSU” DEDİ

Gazetecinin “Gördüğümüz onca şeyden sonra Putin’i savaş suçlusu olarak nitelemeye hazır mısınız?” sorusu üzerine önce “Hayır.” yanıtını vererek salondan ayrıldı.

Ancak daha sonra salona geri dönen Biden, Putin için “O bir savaş suçlusu.” dedi.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: BIDEN KALBİNDEN GEÇENLERİ KONUŞTU

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de Biden’ın açıklamalarına ilişkin, “Biden kalbinden geçenleri ve televizyonda gördüklerimizi konuşuyordu. Yabancı bir ülkeyi işgali sırasında zalim bir diktatörün barbarca eylemlerini görüyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın bu konuda yürüttüğü hukuki bir süreç var ve gelişmeler oldukça sizi bilgilendireceğiz.” diye konuştu.

PESKOV: BOMBALARINIZ YÜZ BİNLERCE İNSANI ÖLDÜRDÜ

Rusya’dan yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, “Bombaları dünya çapında yüz binlerce insanı öldüren devlet başkanının bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın