Fransa Açık’tan aşı yaptırmayan Novak Djokovic’e onay

Sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık yönetimi, koronavirüs aşısı olmadığı için kariyeri tehlikeye giren Sırp tenisçi Novak Djokovic’in, turnuvaya katılımında engel bulunmadığını açıkladı

Fransa Açık’ın yöneticisi eski tenisçi Amelie Mauresmo, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde gevşetilen pandemi kısıtlamalarında bir değişiklik olmadığını belirterek, “Djokovic’in şu aşamada korta çıkmasının önünde bir engel bulunmuyor.” dedi.

“KISITLAMA OLURSA ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMEZ”

Toplantıda söz alan Fransa Tenis Federasyonu Başkanı Gilles Moretton ise turnuvanın 22 Mayıs’ta başlayacağını hatırlatarak, “Bugün için virüsün yayılımı konusunda kayda değer pek bir gelişme yok. Şu anda Djokovic için yeşil ışık yanıyor ama son iki yıldır yaşananları düşündüğümüzde, tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin farkındayız. Salgında yeni gelişmeler yaşanırsa ve ülkeye giriş konusunda kısıtlamaya gidilirse, o zaman Djokovic için elimizden gelen bir şey olmayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

RUS VE BELARUSLU SPORCULAR TARAFSIZ KATILACAK

Morreton, Rusya’nın Belarus destekli Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle Rus ve Belaruslu tenisçilerin turnuvada yer almasında bir sakınca olmadığını da kaydederek, “Bu ülkelerin sporcuları, tarafsız statüde Fransa Açık’a katılabilecek.” diye konuştu.

İLK GRAND SLAM’E KATILAMADI

Kariyerinde tek erkeklerde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, Kovid-19 aşısı olmayı reddetmesinin ardından sınır dışı edilmesi nedeniyle ocak ayında düzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’a katılamamıştı. 34 yaşındaki tenisçi, ABD’deki aşı kısıtlamaları nedeniyle devam eden Indian Wells Masters ile Miami Açık tenis turnuvalarında da yer alamıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın