Çanakkale Zaferimiz 107 yaşında! Kutlu Olsun

Bu gün 18 mart 1915. Türk’ün yeniden dirilişinin ve “Çanakkale Geçilmez”in 107. yıl dönümü. Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği, keza Çanakkale zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanın adıdır.

18 Mart 1915 Çanakkale zaferi, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak altın sayfalarından biridir. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde, bu güzel vatanı bize yurt yapmak için canını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz.

Çanakkale Zaferi; vatan topraklarını korumak gelecek nesillere yurt yapmak için şahlanan Türk Milleti’nin muhteşem bir destanıdır. Dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir. Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, Çanakkale Zaferi’ni milletçe kutlamanın kıvancı içerisindeyiz. Rabbim bu aziz millete böyle bir tarihi acıyı yaşatmasın, tarihi işgalci düşmanlarımıza da fırsat vermesin.

Şiirler duyguları en güzel yansıtan araçtır. Çanakkale Savaşı bizler için, dünya ülkeleri için önemli dönüm noktası olan bir destansı savuma savaşıdır. Bu tarihi olaydan Ukraynalıların da ders çıkarmalarını umuyoruz. Çanakkale’de nasıl mı savaşıldı? Çanakkale Zaferi nasıl mı kazanıldı? Diye merak edenlerimizin bu sorularına cevap olabilecek, savaş koşulları şiirlerle çok güzel dile getirilmiş. Çanakkale Türküsü ile dillerden dile gönülden gönüle damıtılmıştır. Gelin şiirlerin diliyle Çanakkale Zaferine göz atalım!..

Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber,

sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.

Şair Necmettin Halil Onan ise, Çanakkale zaferine saygıyı, bu boğazlardan geçerken, bir kez daha düşünmelerini şu dizelerle dile getirmiştir.

Dur Yolcu

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir!.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğün bu tümsek Anadolu’nda
İstiklal uğrunda, namus yolunda,
Can veren Mehmed’in yattığı yerdir!

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed’in düşmanı boğduğu sele,
Mübarek kanını kattığı yerdir!…

Düşün ki haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin,
Bir harbin sonunda bütün milletin,
Hürriyet zevkini tattığı yerdir!…

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın