Sergey Lavrov: Yaptırımlar Rusya’yı daha da güçlendiriyor

Moskova’ya yönelik yaptırımları değerlendiren Rus Bakan, buna alıştıklarını söyledi. Lavrov, Ukrayna’ya askeri sevkiyatların meşru hedef olacağı konusunda da uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin karşı karşıya kaldığı ambargolar konusunda açıklamalarda bulundu. Lavrov, Rusya’ya karşı 5 binden fazla yaptırım kararı alındığını söyleyerek, “Bu bir rekordur.” dedi.

YAPTIRIMLARA YANIT VERDİ

Russia Today televizyonuna konuşan Lavrov, Batı’nın yeni yaptırımlardan söz ettiğini anımsatarak, bu duruma alıştıklarını söyledi.  Lavrov, “Yaptırımların bizi güçlendirdiğini söylemeliyim. Rusya, bundan sonra kendisine ve geriye kalan müttefiklerine güvenebilir.” ifadelerini kullandı.

İRAN VE KUZEY KORE ÖRNEĞİ

Rusya olarak Batılı ortaklara güvenemeyeceklerini belirten Rus Bakan, İran ve Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırımların daha fazlasıyla karşılaştıklarına dikkat çekti.

Sergey Lavrov, konuşmasının devamında, Ukrayna’nın Minsk Anlaşmaları’nı uygulamadığını dile getirerek, “B planı hazırladılar. Bu plana göre, kaybedilen topraklar kan dökülerek, 8 yıl boyunca sivillere yapılanlar daha da tırmandırılarak ele geçirilecek.” diye konuştu.

UKRAYNA’YA ASKERİ SEVKİYATA TEPKİ: MEŞRU HEDEF OLACAK

Batılı ülkeler, Ukrayna ordusuna askeri teçhizat ve mühimmat sağlayacaklarını açıklamıştı. Durumu değerlendiren Lavrov, Rus ordusunun, Ukrayna’ya yapılacak her türlü silah sevkiyatını hedef olarak algılayacağı uyarısında bulundu.

Lavrov, “Silah taşıdığını düşündüğümüz Ukrayna topraklarına girecek her türlü nakliyenin meşru hedef olacağını açıkça belirttik.” şeklinde konuştu.

“S-300’LERE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Lavrov ayrıca, diğer ülkelerden Kiev’e S-300 sistemlerinin tedarikine izin vermeyeceklerini de vurguladı.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuşmasının diğer bölümünde şunları aktardı:

“AMERİKALILARIN İSTEDİĞİ…”

“Amerikalıların istediği şey, ‘küresel bir köyden’ çok, ‘Amerikan köyü’ olan tek kutuplu dünya. Amerikalı şerifin yönetimindeki ‘küresel köyün’ varlığını asla kabul etmeyecek Çin, Hindistan, Brezilya, Arjantin ve Meksika Arjantin gibi aktörler var. Ve elbette Rusya da bu ülkeler arasında.

“İKİ KARDEŞ ULUS GALİP GELECEK”

Operasyonun amacı sivilleri korumak. İki kardeş ulusun (Rusya-Ukrayna) tarihsel yakınlığının eninde sonunda galip geleceğinden eminim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir Cevap Yazın