Yurt dışına çıkış harçları yüzde 200 zamlanarak 50 liradan 150 liraya çıktı!

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 2021 yılında 50 lira olarak satılan yurt dışına çıkış harcı yeniden değerlenme oranıyla 150 lira oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan yolculardan tahsil edilen çıkış başına 50 lira harç bedeli 150 lira oldu.

Yurt dışına çıkış harcında düzenlemeye gidildi. Buna göre harç bedeline yüzde 200 zam geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla yurt dışına çıkışlarda ödenen harç bedeli 50 liradan 150 liraya çıkarıldı. Yeni rakam bugünden itibaren geçerli olacak.

Kararın yayınlanmasından önce alınmış olan harçlara fark uygulanmayacak. Harç bedeli havalimanlarının yanı sıra İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden mobil olarak da ödenebiliyor.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCINA YÜZDE 200 ZAM

Resmi Gazete’deki kararda şu ifadeler yer aldı: “8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1’inci maddesinde yer alan harç tutarı 150 Türk Lirası olarak yeniden belirlenmiştir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın