İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kadına şiddeti bitirmeye kararlıyız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına yönelik şiddet ile mücadelede kapsamında yeni adımları anlatırken sıfır tolerans ve sıfır şiddet mantığı ile hareket ettiklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik hukuki düzenlemenin yanında bürokratik uyum üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde koordineli çalışmalar ve eylem planları ortaya konuluyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı etkinliğine katıldı.

“TOPYEKÜN SEFERBERLİK ANLAYIŞI”

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için kararlı olduklarını söyleyen Soylu, ” Aile içi şiddet ve kadına karşı şiddetle mücadelede topyekün seferberlik anlayışımız devam etmektedir. 2019 ve 2021 yılları içerisinde 75 maddelik bir eylem planımız vardı. Bu eylem planının bizim üzerimize düşen 15 maddelik kısmı vardı. 75 maddenin tamamını tamamlamış olduk. Ve yine 4. Ulusal Eylem Planı’nı yıllara sari bir şekilde takip edildi. Bizim 14 eylemimiz var bu süreç içerisinde.

“SIFIR TOLERANS, SIFIR ŞİDDET”

Birlikte yürüttüğümüz 8 eylemimiz var. İnşallah bu protokolün ruhunu ailenin bütüne katkı sağlayacak bir yılı geçireceğimizi umuyorum. Buradaki mantık sıfır tolerans ve sıfır şiddetttir. Bu anlayışla da buna hep birlikte ulaşacağız. Gerek eylem planları gerekse attığımız adımlar ve tecrübelerle kapasitemizi biraz daha artırabilmemiz kabiliyetine sahip olmamız gerektiği sonucuna vardım. Uygulamalarımızı analiz ettik. Eksiklikleri ve diğer değerlendirmeleri eylem planımıza yansıttık.” dedi.Soylu, konuya ilişkin hayata geçirilen uygulamalar hakkında bilgi verdi.

“GİZLİLİK KARARINI UYGULAMAK EN ÖNEMLİ ADIM”

Soylu, koruma talep eden kadınların kamusal alanda mağdur olmamasına yönelik yeni bir gizlilik uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Gizlilik kararının tüm kurumlarda uygulanmasının bu konudaki en önemli adım olduğuna dikkat çeken Soylu, şu ifadeleri kullandı.

“Özellikle gizlilik kararlarının, mağdurun kamusal hizmetlerden yararlanmasına engel olmamasını sağlayarak ilgili kurumlar arasında entegrasyonun hemen sağlanması gerekli.Verlilen gizlilik kararlarına başta bizim kurumlarımız da dahil olmak üzere uymasının temini, kadının bu konuda korunmasının en önemli adımlarından birisi olacaktır.

“RANDEVULARDA İSİMLER GİZLENECEK”

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde bu sabah itibariyle ilk adım atılmış oldu. Verilen randevularda baş harflerinden ilk iki, soy adlarından ilk iki harfin yer aldığı süreç başlamış oldu.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın