Tokat’ta çiftçilerle buluşan başkan Erdoğan: Ayçiçek yağında sıkıntımız yok

Tokat’ta çiftçilerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayçiçek yağında sorun olmadığını söyledi. Erdoğan,”Ayçiçek yağında sorun yok, ülkede suni bir panik havası oluşturuldu.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tokat’ta yeni Tokat Havalimanı başta olmak üzere yapımı tamamlanın tesislerin gerçekleştirilen toplu açılış töreni sonrası, Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde çiftçiler ile bir araya geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren buluşmada çiftçilere hitap eden Erdoğan, çiftçilerin sorularını da yanıtladı.

“AYÇİÇEĞİ YAĞINDA SIKINTI YOK”
Erdoğan, ayçiçeği yağı konusunda sıkıntı olmadığını, suni bir havası oluşturulduğunu ifade etti. Erdoğan, “Ayçiçeği ve mısır ekiminde gerekli tedbirleri alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SUNİ BİR PANİK HAVASI OLUŞTURULDU”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin detaylı açıklaması ise şu şekilde:  “İspat bu, laf olsun diye söylemiyoruz. Tabii bunlar bazılarının işine gelmiyor. Kuraklık, savaş, bölgesel krizleri bahane ederek milleti sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin en önemli gıda tedarikçisi olduğunu bildiği halde milletimizi yanıltmaya çalışmaya çalışıyorlar. Son dönemde de ayçicek yağında bunu yaptılar. Ayçiçek yağında sorun yok. Ülkede suni bir panik havası oluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Tarım Kredi Kooperatiflerimiz ayçiçeği ve mısır ekimiyle ilgili gerekli tedbirleri alıyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın