Beklenen oluyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü bozuluyor!..

Rusya’nın sinsi yayılma planı deşifre oluyor. Ukrayna’nın Donbas bölgesinde yer alan Luhansk’ta ayrılıkçılar, Rusya’ya katılmak için referandum düzenleyeceklerini açıkladı.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 33. gününe girerken, 2014 yılında Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Luhansk Halk Cumhuriyeti, kendilerini Rusya’ya dahil etmek için referandum düzenleneceğini açıkladı.
“REFERANDUM YAKIN ZAMANDA YAPILABİLİR”
Konuya ilişkin açıklamada Luhansk Halk Cumhuriyeti Başkanı Leonid Pasechnik, “Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin Rusya’ya bağlanmasına yönelik planlanan referandum yakın zamanda yapılabilir.” ifadelerini kullandı.
AYRILIKÇILARI TANIYAN RUSYA, ORDUSUNU BÖLGEDE KONUŞLANDIRDI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 22 Şubat’ta Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıma kararı almış, Rus ordusunun Donetsk ve Luhansk’a konuşlanmasına yönelik kararname imzalamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın