TÜED Yüreğir Şubesi’ne tefecilik operasyonu! Şube başkanıyla birlikte 5 kişi gözaltında

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tefecilik yaptıkları iddiasıyla TÜED Yüreğir Emekliler Derneğine operasyon düzenlediği 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre, bu sabah saatlerinde TÜED Yüreğir Şubesi’ne aralarında eski yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 6 kişiye şafak operasyonu düzenlendi. İddiaya göre, TÜED Yüreğir Şube Başkanı A.Ç ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu, A.B, A.Y, Y.İ ile derneğin sekreteri ve odun-kömür ticareti yapan Y.İ’nin gözaltına alındığı iddia ediliyor.

TÜED Yüreğir Şubesi’nin dernek başkanı ve bazı eski yönetimi hakkındaki suçlama şöyle: Gelir-gider defterlerinde sahtecilik, naylon fatura ile derneği zarara uğratma, odun-kömür adı altında emekliye para satma suçlarından dolayı operasyon düzenlendiği, bu suçlar kapsamında derneğin bilgisayarlarına el konulduğu iddia edildi.

Konu ile ilgili olarak yaptığımız araştırmada adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar operasyonu doğrularken, kapsamlı soruşturma için basının haberdar edilmediğini bildirildi. Aynı kaynaklar, ticari sicili bozuk olan derneğe üye emeklilerin odun-kömür yerine 4 ay vade için yüzde 45-50 bandında yüksek kesintilerle para aldıklarını, kesilen faizlerinin de dernek yönetimi ile odun-kömür ticareti yapan firma arasında pay edildiğini, yaklaşık 60’a yakın şikayet dosyasının olduğu iddia ettiler.

Bu arada haber merkezimizi arayan bazı emekliler ise, TÜED şubesinin sadece odun kömür üzerinden değil, yüksek ve gerçek dışı halk dilinde ifade edilen naylon faturalarla büyük vurgun yaptıklarını, elde edilen gelirlerin, para transferlerinin ise, yakınları üzerinden ve şube başkanın gayri resmi korumalığını yapanlar üzerinde yapıldığını iddia ettiler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avustralya hayran kaldı: F-35’in yapamadığını yapıyor

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, yerli ve milli olarak üretilen 5. nesil savaş uçağı KAAN ile …

Bir yanıt yazın