Rus ordusu, Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nden çekildi

Ukrayna Yasak Bölge Yönetimi Devlet Ajansı, Rus ordusunun Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nin kontrolünü ajans yönetimine geri devrettiğini duyurdu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 37’incı gün geride kalırken, Rus ordusu işgal ettiği Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nin yönetimini yeniden Ukrayna’ya devretti.

“RUS ORDUSUNUN SANTRALDEN ÇIKIŞI BAŞLADI”

Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Yasak Bölge Yönetimi Devlet Ajansı, “Resmi olarak açıklıyoruz, Rus ordusunun santralden çıkışı başladı ve tamamen çıktılar. Dokümanlar santral çalışanları ve Rus askerleri tarafından imzalandı. Rus askeri çıkarken kıymetli eşyaları ve araçları çalıyor. Santralin durum değerlendirmesi Ukraynalı özel ekipler tarafından patlayıcı olup olmadığının kontrolü yapıldıktan sonra gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

OPERASYONLAR AZALTILACAK AÇIKLAMASI

İstanbul görüşmelerine katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, Kiev ve Çernihiv yönlerinde askeri eylemlerini büyük ölçüde kesmeye karar verdiklerini açıklamıştı. Zelensky, İstanbul’daki görüşmelerin olumlu olduğunu vurgulayarak, “Rusya ile görüşmelerden gelen izlenimler pozitif değerlendirilebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın