Bu bir zaferdir! Rusya: Erdoğan’ın talebi üzerine Mariupol’dan insani koridor açıldı

Antalya ve İstanbul’da yapılan iki görüşmenin ardından iki taraftan da gelen yapıcı adımlar devam ediyor.

Erdoğan son olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Bu görüşmelerden de olumlu sonuçlar çıktı.

MARİUPOL’DE İNSANİ KORİDOR

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol kentindeki sivil Ukraynalı ve yabancı vatandaşların tahliyesi için insani koridor açıldığını duyurdu.

Bakanlığın Telegram hesabından yapılan açıklamada, kararın Erdoğan’ın Putin’den talebi doğrultusunda alındığı belirtildi.

Açıklamada, 3 Nisan 2022’de Moskova saati ile 00.00’dan itibaren Mariupol’dan Berdyansk’a insani koridor açıldığı, hareket yolunda “sessizlik rejimine” sıkı bir şekilde uyulacağının garanti edildiği kaydedildi.
YABANCILAR İKİ TARAFA DA SIĞINABİLECEK

Yabancı vatandaşların Berdyansk’tan da ister Ukrayna’nın kontrolündeki bölgelere isterse de Rusya’nın kontrolündeki Kırım’a gidebilecekleri aktarıldı.

UKRAYNA’DAN DA YAZILI TEYİT TALEP EDİLDİ

İnsani koridorun Ukrayna tarafının da “sessizlik rejiminin” sıkı bir şekilde gözetmesi durumunda hayata geçirileceği belirtilen açıklamada, Kiev yönetiminden Moskova saati ile 03.00’e kadar tahliyeye hazır oldukları yönünde yazılı teyit talep edildi.
Açıklamada, Kiev yönetiminin “sessizlik rejimine” uyacakları yönündeki yazılı beyanı hem Rus hem de Türk taraflarına ayrıca Uluslararası Kızılhaç Örgütü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine de iletmesi gerektiği kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan düzmece İsrail görseli, “Yapay Sürü İHA”yla saldırıyı çizdiler

Resmedilen bir İsrail şehrinin, İHA’lar tarafından saldırıya uğratılma anları resmedildi. Orta Doğu, İsrail’in Şam saldırısının …

Bir yanıt yazın