Kırmızı et fiyatının yükselmesinde aracılar rol oynuyor!

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, aracıların hayvanları ahırlarda tutarak fiyatların yükselmesine neden olduklarını belirterek,” Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci’den bu işe bir an önce el atmasını bekliyoruz.” dedi.

Kırmızı et fiyatlarındaki artış devam ederken bu artışın sadece girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle olmadığı, aracıların fırsatçılığının da etiketlere yansıdığı ortaya çıktı. Son dönemde dünya genelinde yaşanan enerji krizi ve tedarik zincirindeki bozulmalar iç piyasaya da etki ediyor. Bu kapsamda yem fiyatlarındaki artış nedeniyle kırmızı et ve ürünlerinde son dönemde üst üste zamlar etiketlere yansıdı.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ZAM YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur da fiyatları aracıların artırdığını öne sürerek şunları söyledi: Girdi maliyetlerinin artmasından dolayı fiyatlar yükseldi. Bizler Adana’da elimizden geldiği kadar zam yapmamaya çalışıyoruz. Kemiksiz et şu anda 90, kemikliyse 75 liradan satılıyor. Ancak Adana’daki kasapların satmış olduğu fiyatlarda artış yok. Bu fahiş fiyatları büyük marketlerde görüyoruz. 150 liraya kadar et satıyorlar.

“KOYUNLARI AHIRDA TUTUP FİYATLARI YÜKSELTİYORLAR”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den aracıları ortadan kaldırmasını istediğini aktaran Yağmur, “Bu aracılar fiyatların yükselmesinde etkili oluyorlar. İleride Kurban Bayramı geleceğinden dolayı koyunları ahırlarında bağlıyorlar.” dedi.

“2 KATI FİYATA KOYUN SATIYORLAR”

Kentte uzun yıllardır koyun satan Zafer Oğuz ise, aracılardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Devletimizin bu işe bir an önce el atması gerekiyor. Yakıt fiyatlarının normale dönmesini bekliyoruz ve aracılığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Fırsatçılık yapan var. Kurulu düzeni, çiftlikleri olan insanlar var ve onlar durumu olmayan insanlara vadeli bir şekilde 2 katı fiyata koyun satıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın