Yunanistan’dan ABD’nin “Ukrayna’ya silah gönderme” teklifine ret!

Yunanistan’dan, ABD’den gelen “Ukrayna’ya Rus yapımı silah gönderme” teklifini “Yunanistan, kendi savunma kapasitesinden ödün veremez.” ifadeleriyle reddetti.

Yunanistan’ın, ABD’den gelen “Ukrayna’ya Rus yapımı silah gönderme” teklifini reddettiği belirtildi.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, temaslarda bulunmak üzere Atina’ya gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos ile bir araya geldi.

Nuland, Atina’nın Ukrayna’ya katkısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Yunanistan’dan Ukrayna’ya ilave silah tedarik etme önerisinde bulundu.

Panayatopoulos, “Yunanistan, kendi savunma kapasitesinden ödün veremez.” ifadeleriyle bu teklifi dolaylı yoldan reddetti.

S-300’LER İÇİN TALEP OLMADI

Yunan basınında 17 Mart’ta çıkan haberlerde, Atina’nın Ukrayna’ya ek askeri yardım yapmayı reddettiği kaydedilmişti.

Ukrayna tarafı, Yunanistan’ın Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan, eski Sovyet teknolojisine sahip TOR-M1 tipi ve OSA-AK tipi uçaksavar sistemlerini Ukrayna’ya gönderme ihtimalini herhangi bir resmi talep olmaksızın araştırmış ancak Yunanistan’dan olumlu yanıt alamamıştı.

Girit’te bulunan S-300 füzelerine ilişkin bir talep bulunmadığı dile getirilirken, savaşın ilk günlerinde Ukrayna’ya kalaşnikof ve roketatar gönderen Yunanistan’ın Avrupa Birliğinin (AB) diplomatik çözüme vurgu yapan çizgisini takip ettiği savunulmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın