40 hatır mı, 40 satır mı?

ABD, yine karanlık işler ile uğraşıp, vekaletle savaştıracak ülkeler arıyor. Türkiye’nin ABD’yle “Al papazı ve papazı” restleşmesiyle iyice gerilen ve pamuk ipliğine bağlı olan ilişkileri S-400 savunmasına takılınca sahte müttefik, ekonomik ve siyasi saldırılarını sürdürdü. Kini ve öfkesi dinmeyen, O dönemde para birimimizle oynayan ABD, şimdilerde de Türkiye’yi TB-2’lerle tuzaklamaya çalışıyor. Türkiye’yi ekonomik açıdan bitirmeyi hedefliyor. Aman dikkat!.

Acizane bendeniz ABD’nin hileli dostluğunu yıldırıma benzetiyorum. Nasıl ki yıldırımın yani şimşeğin çakılmasıyla oluşan ışık ile yol yürümeye imkân yoksa, ABD’nin dostluğuyla yol yürümeye, ipiyle kuyuya inmenin de hiç mümkünatı yoktur. Artık biliyoruz ki aldananlar, aldanmaktan zevk aldıkları için hileyi ortaya çıkaramıyordu. Ama şimdi devir değişti. Artık aldatılan ve uyanmamak üzere uyutulan dev uyandı. Dev gördü ki dost görünümlü müttefikin en büyük hilesi, dost görünüp de karanlıkta düşmanca oyunlar kurgulamakmış!..

Ukrayna’ya da dost görünen ABD ve İngilizler, Ukrayna ile Rusya’yı kapıştırarak 10 yıl sürecek bir vekalet savaşının fitilini ateşlemekten zevk alıyorlar. Biz bunların oyununu çok iyi bildiğimiz için son hamlelerinin de ne olacağını çok iyi anlıyoruz. Rusya ile direk savaşmaya kıçı yemeyen ABD ile İngiltere, batıda vesayetçi olarak acemi Zelensky üzerinden masum Ukrayna halkını kurban seçtiler. Doğu’da ise, Çin ile Tayvan’ı kapıştırmanın derdindeler.

Oyun alanını genişletmek isteyen ABD ile İngiltere, direk savaşmayarak kendilerine vesayetçi savaşçı ülkeler arıyor aslında. Çünkü bu savaş gerçek anlamda Ukraynalıların savaşı değil. Bu savaş gerçek anlamda ABD ile Rusya’nın, ABD ile Çin’in ekonomik savaşıdır. Sömürgeci ve kapitalist ABD, kullanabildiği kadar çaylak liderlerle vesayet savaşlarını başlatmıştır. Batı’da Rusya’yı düşman gösterip, Ukrayna ile kapıştıran, doğu da ise Tayvan ile Çin’i horoz dövüşüne tutuşturan ABD, önünde engel bırakmamak adına dünyanın sahibi olmayı hedeflemiştir. ABD’nin bu eyleminde muvaffak olup olmaması, zalime karşı yekvücut olmak isteyen dünya devletlerinin cesur liderlerinin ortak tavrına bağlıdır.

ABD, kendine bağlı algı medya kanallarının ortak eylemleri sayesinde Türkiye’yi de bir bataklığa daha çekmek için Türk TB-2’nin Rusya’nın filosunu imha ettiği yayınları servis ederek, Türkiye-Rusya dostluğunu düşmanlığa çevirmeye çalışıyor. Ukrayna ordusu da boş durmayarak, Rus tanklarının havadan imha görüntülerini yayınlamaya devam ediyor. Son günlerde artan havadan keşif görüntüleri ise Ukrayna’nın TB-2’lerde mühimmat sıkıntısı çektiği algısını oluşturuyor.

Ukrayna-Rusya krizinde Türkiye’nin denge politikası takip ederek tarafsızlığını korumasını hazmedemeyen ABD, Bayraktar şirketinin de tarafsızlık politikası çerçevesinde savaş başladığı günden bu yana Ukrayna’ya mühimmat da dahil yeni sevkiyat yapmadığını iyi bildiği için yeni oyun ve kurnazlıklar peşinde.

Oysa ABD şunu bilmiyor! Her kurnazlık, her hile günün birinde ortaya çıkar ve sahibine zarar verir. ABD’nin bu kurnazlıklarını Orta Doğu’da çok iyi gördük. Bize dost görünen ABD, her gün ulusal bütünlüğümüzü tehdit eden teröristlerle iş tutarak silah ve mühimmat desteğini aleni olarak sürdürmektedir.

ABD, bu hareketiyle doğru iş yaptığını sanıyor. Bilmiyor ki, şeytanın yaptığı en müthiş hile; dünyayı asla var olmadığına inandırmaktır. ABD de şimdi bunu yapıyor. Yani var olmadığına inandığı Dünya’nın en büyük düşmanı Rusya diyerek algı oluşturmaya çalıştı. Putin de bu oyuna sazan gibi takılıp, Rus halkının geleceğini kararttı.

Nasıl ki, zehirden şifa beklenmez ise, dost görünümlü kahpeden de vefa beklenmez. Çünkü sahte dostun; methiyesi sahte, planları kahpecedir. Bu sahte dostlara bir çift sözümüz var: hayatınız plan, alayınız yalan!

Ey Türk’e dost görünümlü kahpeler!

Şunu iyi bilin ki, Türk’ü öldürmeyen acı, Türk’e güç verir. Türk kahpe bir müttefik ile yol yürümektense, mert bir düşman ile savaşmayı tercih eder.

Yine Türk bilir ki, her dostuz ve müttefikiz diyen dostun ne sahtesi, ne kahvesi, ne de kahpesi bitmez. Öyleyse 40  hatır kahveye, 40 satır ise, sahte dost görünümlü kahpeye yarasın!

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın