Rusya’dan dikkat çeken Ukrayna çıkışı : ABD’ye karşı tasarlandı

Ukrayna’yı işgal etmelerini “özel operasyon” olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Bu operasyon ABD’nin dünyaya hakim olma sürecini sona erdirmek için tasarlandı” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın gözünün çevrildiği Rusya-Ukrayna savaşında 47. gün yaşanıyor. Taraflar hem sahada hem masada mücadele ederken Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna’yı işgal etmelerini “özel operasyon” olarak nitelendiren Lavrov, “Bu operasyon ABD’nin dünyaya hakim olma sürecini sona erdirmek için tasarlandı” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal girişiminde 47. güne girilirken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan savaşın gidişatına ilişkin yeni bir açıklama geldi.

LAVROV’DAN DİKKAT ÇEKEN ABD SÖZLERİ

Bir sonraki müzakereye kadar Ukrayna’yı vurmaya devam edeceklerini belirten Lavrov, “Rusya’nın ‘Ukrayna’daki özel operasyonu’ ABD’nin dünyaya hakim olma sürecini sona erdirmek için tasarlandı” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, Rusya’nın Washington’un iradesine boyun eğmeyecek ülkeler arasında olduğunu da sözlerine ekledi. Lavrov, bunun yalnızca uluslararası eşitler topluluğunun bir parçası olacağını ve Batılı ulusların meşru güvenlik kaygılarını görmezden gelmesine izin vermeyeceğini söyledi. Lavrov, Rusya’nın Ukrayna ile barış görüşmeleri yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

“MÜZAKERELER HIZLI İLERLEMİYOR”

Lavrov ayrıca Ukrayna ile barış görüşmelerinin istedikleri kadar hızlı ilerlemediğini belirterek, Batılı ülkeleri Rus birliklerinin savaş suçu iddialarını ortaya atarak, müzakereleri raydan çıkarmaya çalışmakla suçladı.

“MOSKOVA’NIN POZİSYONU DEĞİŞTİ”

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus ve Ukraynalı müzakereciler arasında Şubat ayı sonlarında yapılan ilk tur müzakereler sırasında askeri harekatın askıya alınması talimatını verdiğini, ancak Moskova’nın pozisyonun o zamandan beri değiştiğini açıkladı. Lavrov, “Ukraynalıların karşılık vermeyi planlamadığına ikna olduktan sonra, diğer müzakere turlarının gerçekleştirilmesi için karar vermiştik. Ancak, şu anki durumda nihai bir anlaşmaya kadar Ulrayna’daki operasyonlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın