Bakan Koca: Kısıtlamalar değil, kişisel tedbirler devreye girecek

Vaka sayılarındaki düşüş ve yoğun bakım ünitelerinin kapanması, maske zorunluluğunun kalkacağına dair umutları artırıyor.

Bursa’ya resmi ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentin valilik binasında koronavirüs tedbirlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün artık gündemden çıkmaya çok yaklaştığına değinen Bakan Koca, 20’den fazla ilde yoğun bakım hasta sayısının sıfır olduğunu hatırlattı.

Bilim Kurulu çarşamba günü

Diğer yandan hatırlatma dozlarına vurgu yapan Bakan Koca, maskelerin çıkarılmasının beklendiği Bilim Kurulu toplantısı için de tarih verdi.

Çarşamba günü gerçekleşecek Bilim Kurulu toplantısının kritik olduğunu ifade eden Bakan Koca, kısıtlamalara yönelik olumlu açıklamalarda bulundu.

“Kişisel tedbirler devreye girecek”

Kısıtlamalarla ilgili, “Önümüzdeki dönem kısıtlama değil kişisel tedbirler devreye girecek. Omicron öncesi hastane yükü 4 de bire inmiş durumda.” diyen Bakan Koca, kapsamlı değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti.  “Toplantılarımızın en önemli gündem maddesi sağlık yatırımları”

Bakan Koca, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:  “Sağlık hizmetlerimizin kapsamlı değerlendirmesini yapmak, Sağlık yatırımları incelemek ve sağlık çalışanlarımıza bir araya gelmek için yeşil Bursamızdayız. Sağlık alanındaki ihtiyaçları ve desteklerin belirleneceği toplantılarımızın önemli gündem maddesi sağlık yatırımları.Bursa ülkemizin en hızlı büyüyen illerimizden. Pandemi döneminde şehir hastanemiz önemli bir yükümüzü aldı. Şu an yapımı süren 18 inşaatımız devam etmekte. Hemşehrilerimizin nitelikli sağlık hizmetlerimize erişebilmesi sağlık personellerimizin sayesinde. Nitelikli insan kaynağımız 20 yılda dört kattan fazla ulaşmış durumdayız.

Koronavirüs servisleri kapanıyor

Koronavirüs salgını hala gündemde olsa da zihnimizden çıkarma zamanı geldi. Aşı ile korunarak günlük hayatı sürdürmek istiyoruz. Yoğun bakımlardan hastalar azalmakta ve koronavirüs servisleri kapanmaktadır. Çarşamba günü yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısı en önemli toplantılarımızdan biri. Bugünkü program oldukça yoğun. Bugünün ve geleceğin hekimleri öle bir araya geleceğiz.

Salgın en düşük düzeyde

Ardından il yönetimleri ile birlikte değerlendirme toplantısı olacak. Hastane ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Salgın her geçen gün gündemimizde çıkmaya başladı dün itibariyle 3 bin 200’e düştü. Ve en düşük olan düzeye geldi. Vefat sayısı azaldı. Ek bir hastalığı olmayan vefat eden hastamız yok.Bu yıl Sağlık Bakanlığı kadrolarının üzerindeki adaletsiz durumu düzenlemek üzere meclisten kanun geçti. Yasanın geçmesini bekledik. ÖSYM tarafından bugün açıklanacak. 11 bin 500 e yakın uzmanlık öğrencisi kadrosu açıklanacak. Bursa’da 50’ye yakın vakamız var. Vefatlar giderek azaldı. Covid Bursamızdan da giderek sıfıra doğru iniyor, sıfıra önümüzdeki haftalarda ulaşacağımızı söyleyebilirim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın