Kim soykırımcı? ABD mi Osmanlı mı?

Katliam ve sömürgecilikte kimse ne ABD’yi ne de batılıları geçemez. Bu zavallılar amaçlarına ulaşmak için yeryüzüne barış ve mutluluğu katliamlar ve yıkımlar yoluyla getireceklerini sanıyorlar ama nafile. Bu zavallılar yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali suç ve günahlarına ortak aramaktadırlar. Onun için 24 Nisan 1915 olaylarına soykırım diyerek kendi ayıplarını kapatmaya çalışıyorlar.
Ey katil, sömürgeci, soykırımcı emperyalist ABD ve Batılılar!
Madem ki sizler bu kadar iyi, güzel, yararlı, mükemmel yaratıklarsınız, neden caniliğinize, acımasızlığınıza, bencilliğinize, dar kafalığınıza, ölüm severliğinize bir belgesel yapmıyorsunuz. Sanki tarafınızdan bu kadar katliam olmamış, savaşlar, vahşetler yaşanmamış Ortadoğu’yu, Libya’yı Ukrayna’yı kana bulayan sizler değilmişsiniz gibi davranmanız olmayan vicdanlarınızı sızlatmıyor mu?
Gölgesiyle ile tokalaşan, kendi kendine konuşan, ayakta uyuyan, ne yaptığını bilmeyen Biden hangi kafayla 1915 olaylarına soy kırım diyor onu hiç anlamadık. Bu tür ciddi suçlamaları yapan birinin beyin ve beden sağlı yerinde olması lazım, tarihi bilgisi olması gerekir. Ey Biden bu kadar tarihi bilgiden yoksunken, Türk’ün örf ve adetlerini savaş kültürünü bilmezken nereden çıkarıyorsun Ermeni soykırımını bir hesap ver bakalım!
Türk’ü emperyalist ABD ile karıştırıyorsun bunak Biden. Karalık tarihiniz bu kadar karanlık vahşetlerle doluyken, nasıl oluyor da 1915 olaylarına katliam ve soykırım diyebiliyorsun? Bu kadar tarihi bilgiye gerçekten sahip misiniz yoksa birilerinin kuklalığını mı yapıyorsun?
Sizin soykırım palavranız bize kedi kıçını görmüş, yara sanmış hikayesini hatırlatıyor. Siz önce kendi vahşetlerinize bakın Biden! Vahşet ve katliamlarınızı tarihe gömmek istesek inanın sığmazsınız. Bu kadar tarihi bilgiden yoksun bir bilgiyle geçmişi niçin kaşıdığınızı biliyoruz.
Ermeni diasporasının yalanlarına alet olarak, Temsilciler Meclisinde 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyan yasa tasarısını kabul eden siz ABD’nin kendi tarihi soykırımlarla dolu. Gelin sizin o karanlık sömürge ve soykırım olaylarınıza tarihi vesikalarla ışık tutalım da kim soykırımcıymış görelim.
Amerika kıtasının keşfedildiği sıralarda 70 milyon Kızılderili kendi topraklarında katledildi. Bunu sizin ecdadınız yaptı Biden. Siz ne yaptınız peki! Bu katliamlar üzerine ABD diye bir emperyalist devlet kurdunuz. Dünyanın huzurunu, sağlığını doğrusu fabrika ayarlarıyla oynadınız.
Bitmedi. Sıkı dur Biden.16’ncı yüzyılla 19’uncu yüzyılın ortalarına kadar toplamda 15 milyon Afrikalı köleleştirilerek Amerika Kıtası’na getirildi. Otuz beş milyon Afrikalı işkence ve kötü muamele neticesinde hayatını kaybetti.
ABD, 1945 yılında Japonya’ya iki atom bombası atarak 350 bin kişinin ölmesine ve binlerce insanın da sakat kalmasına sebep oldu.
1945 senesinde Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti olan Dresden kentine üç gün süreyle havadan bomba yağdıran ABD, çocuk ve kadınların çoğunlukta olduğu 200 bin kişiyi öldürdü.
1950’de Amerikan savaş uçakları tarafından üç sene boyunca bombalanan Kuzey Kore’de dört milyona yakın insan öldü. 1950 yılında Guatemala’da CIA, destekli darbe sırasında 200 bin sivil Guatemalalı öldürüldü.
1955 yılında Endonezya, Laos, Kamboçya’da çok sayıda CIA operasyonu düzenlendi.
1950-1959 yılları arasında Küba’da 60 bin kişi ABD destekli Batista birliklerince katledildi.
1962-1975’de ABD, Vietnam Savaşı boyunca üç milyon Vietnamlı sivil hayatını kaybetmesine sebep oldu. Vietnam savaşında ABD, sivil halk üzerinde zehirli portakal gazı kullanarak soykırım yaptı.
ORTA DOĞU KAN GÖLÜ OLDU
ABD, 1991 yılında Birinci Körfez Savaşı olarak adlandırılan savaşta Irak’ı kimyasal silah bahanesiyle işgal ederken çok sayıda katliama da imza attı. Irak’a altı haftada 85 bin ton bomba atıldı. Savaşta 113 bin sivil Iraklı öldü.
1991’den 1998’e kadar, kötü beslenme ve hastalık nedeniyle yarısından fazlası çocuk olan bir milyonun üzerinden Iraklı hayatını kaybetti.
TERÖRÜ BAHANE ETTİNİZ
11 Eylül 2001 tarihinde Dünya Ticaret Merkezi, Pentagon ve Beyaz Saray’ı hedef alan saldırılardan sonra Amerika, Afganistan’ı işgal etti. 2001 yılında el-Kaide’nin saldırısına karşılık olarak Amerika, bu işgal sırasında Afganistan’da 150 bin sivilin ölmesine yol açtı.
2003 yılında Irak’ı işgal eden ABD bir milyondan fazla Iraklıyı katletti. ABD’nin saldırıları sonucu 4,7 milyon Iraklı evini terk etti. ABD bu katliamlarına ‘Irak’ı Özgürleştirme Operasyonu’ adını verdi.
ABD’nin yardım sağladığı ve silahlandırdığı İsrail hükûmeti, yüz binlerce Filistinliyi öldürdü. İsrail, ABD desteğiyle Filistinlilerin üzerine korkunç bir ırk ayrımı ve yerleşim rejimi dayatmaya devam ediyor.
2011-2018’de ABD, Orta Doğu politikası kapsamında Suriye ve Irak için silahlandırdığı PKK-PYD ve DAEŞ terör örgütlerini kullanarak bölgede yüz binlerce insanın ateşe verilerek diri diri yakılarak ölmesine ve beş milyonu geçen Suriyelinin evlerini terk etmesine sebep oldu.
En son vahşetiniz de Ukrayna’yı gazladınız, aslansın, kaplansın diyerek Rus ile kapıştırdınız. Milyonlarca insanı yerinden yurdundan edip, yine milyonlarca insanın katledilmesine seyirci kaldınız. Bu bunak aklınızla dünyanın sahibi olmayı hedeflediniz.
Unutma bunak Biden!
ABD’nin dünyanın sahibi olma gibi bir emperyalist hesabı var ama, sizin de hesabınızın en üstünde daha güçlü ve asla hesabı şaşmayan Allah’ın da hesabı var. Gün geldiğinde emperyalizminiz yer ile yeksan olduğunda dünya milletlerinin yegane umudu olan asil Türk Milletinden yardım ve medet umacağınız günler çok yakın. Çünkü o gün geldiğinde her devirde mazlumun umut ve sığındığı liman kapısı olan bu millet yine sizin o zalim ellerinizden tutup katliamlarınıza dur diyecek, soykırımınızı dünyaya duyuracaktır. Bakalım o zaman ne diyeceksiz? Son söz olarak Biden’a önerim şudur: siz siz olun Türk’ün dostluğunu kaybetmeyin. Günün birinde ABD mazlumlar sınıfına düştüğünde size lazım olabiliriz. Çünkü biz soykırımcı değil, mazlumların sığındığı son kapıyız. Ne yapalım bazı şeyler bizim elimizde değil her şey aslına rücu ediyor. İtin eniği it, kurdun eniğinin kurt olduğu gibi!

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın