Rize Artvin Havalimanı’na ilk iniş gerçekleşti

Bugün resmi tören öncesi Rize Artvin Havalimanı, ilk tarifeli uçağını ağırladı.  Heyecanla beklenen, dünyanın 5’inci deniz üzerindeki havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, bugün hizmete girdi.

Açılış töreni öncesi İstanbul’dan saat 08.30’da havalanan THY’ye ait TK2538 sefer sayılı gövdesine ‘Rize-Artvin’ yazılı tarifeli uçak iniş gerçekleştirdi.  Rize semalarından geçerek inişini başarıyla tamamlayan yolcu uçağı, aprona yanaştı.
İnişle birlikte havalimanı tarihinde ilk tarifeli uçak inişi de gerçekleştirilmiş oldu.

Yolcular ilk inişi kayda aldı

İçerindeki davetli ve yolcular, ilk kez pistte teker koyan uçakla anı fotoğrafı çektirip, tarihi anları da ölümsüzleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev’in katılımıyla tören gerçekleşti

Bir diğer yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla resmi tören gerçekleşti.  İlk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından, Rize-Artvin Havalimanı resmi olarak açıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın