Ankara Üniversitesi tepki çeken ‘İnek Bayramı’ günü için inceleme başlattı

Sosyal Bilimler Fakültesi’nde “Kutsal İnek Bayramı” adı altında düzenlenen etkinlikten kamuoyuna yansıyan ve büyük tepki çeken görüntüler için üniversite yönetimi inceleme başlatıldığını duyurdu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 13 Mayıs’ta geleneksel olduğu belirtilen ve “Kutsal İnek Bayramı” olduğu ifade edilen etkinlik büyük tepkiye neden oldu.

Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte cübbe ve sarıkla kürsüye gelen bir öğrenci İslami değerlerle dalga geçer bir üslupla bir tipleme canlandırmaya ve ‘İnek Duası’ okumaya başladı.

‘İnek duası’na tepki çığ gibi büyüdü

“Ben bir imamım.” diye bağırmaya başlayan ve salonda kahkaha ve alkışlarla karşılanan tiplemeyi yapan öğrencilere salonda bulunan öğrencilerden bazıları tepki gösterdi.

Bütük bir uğultu ve itişme yaşanan o anlara ilişkin görüntülerin sosyal medyada da yayılması ile tepki çığ gibi büyüdü.

Ankara Üniversitesi’nde İslam’a hakaret gösterisi VİDEO

İnceleme başlatıldı

Görüntülerin ardından okul yönetimi harekete geçti.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, bir öğrencinin imam kılığında yaptığı İnek Duası’yla ilgili hem disiplin hem de adli inceleme başlatıldığını bildirdi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, “Perşembe günü (12/05/2022) Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik esnasında fakültemiz ve üniversitemiz ilkeleri ile bağdaşmayan ve asla tasvip edilemeyecek olay ile ilgili olarak hem disiplin hem de adli inceleme başlatılmış olup, sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

Ankara Üniversitesi’inde ‘İnek duası’ tepkileri protesto edildi VİDEO

“İmam bizim onurumuzdur”

Okulda ise öğrenciler gelen tepkileri ve inceleme kararını tepkiyle karşıladı.

Fakültede toplanan öğrenciler “İmam bizim onurumuzdur” sloganları attı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın