İsveç, NATO görüşmeleri için Türkiye’ye diplomat heyeti gönderecek

İsveç hükümeti, NATO üyeliğini görüşmek için diplomatlardan oluşan bir heyeti Türkiye’ye göndermeye karar verdiğini açıkladı.
Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın ardından Finlandiya ve İsveç’in, NATO’ya üye olma isteği daha da arttı.

Ancak bu iki ülkenin terör örgütü PKK’ya desteği nedeniyle Türkiye, üyeliklerine soğuk bakıldığını en üst makamdan dile getirdi.

Türkiye’nin bu konuda ikna edilmesi için diplomasi trafiği yoğunlaştı.

İsveç, Türkiye’yi ikna etmek için heyet gönderecek
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, heyetin Türkiye’ye gideceğini doğrularken, iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti’sinin, ülkenin NATO üyeliğine başvurması yönünde aldığı kararı değerlendirmek için çok yakında Ankara’ya bir heyet gönderileceğini belirtti.

“Rusya, hava sahamızı ihlal etti, siber saldırılar ve sınır hareketliliği artabilir”
AA’nın haberine göre; İsveç’in NATO üyeliği başvurusuna karşı Rusya’nın tepkisini de değerlendiren Linde, ”Rusya, hava sahamızı ihlal etti, bizim Nazi olduğumuza dair dezenformasyon kampanyaları yaptılar. Siber saldırılar artırılacaktır ve sınırımızda bir hareketlilik yaşanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokratlar NATO’ya girme kararı aldı
Sosyal Demokrat Parti’nin yönetiminin dünkü toplantısından, NATO’ya üyelik başvurusu yapılması kararı çıkmıştı. Bu kararla birlikte mecliste sağ partilerin de desteği ile İsveç’in NATO üyeliğine başvurusuna kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya’ya tavrını gösterdi
Öte yandan Almanya’nın başkenti Berlin’de, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nda, Linde ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/YPG’ye çok açık destek verdiğini vurgulayarak, “Bu da halkımızın hissiyatını olumsuz yönde etkiliyor, gözümüzün önünde tüm uyarılarımıza rağmen. Dolayısıyla müttefik olacak bir ülke açıkça PKK/YPG’ye, her gün bize saldıran askerlerimizi, polisimizi şehit eden, sivillerimizi şehit eden terör örgütüne destek vermemeleri gerekiyor.” ifadelerini kullanmıştı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Putin, en yakın rakibine yüzde 83,1 oy fark attı

Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8’ini alan Vladimir Putin kazandı. …

Bir yanıt yazın