Teröristseverlere VETO zamanı!

Türkiye iyi niyet gömleğini çıkarmalı ulusal çıkarlarımızda duygusallığa kapılmamalıdır. Pofpoflanma dönemi geride bırakılmalı. Devlet aklımız, her soruna ve vaat edilen sözlerin aksini düşünüp karar vermelidir. Ayakta dik durmak isteyenin de düşenin dostu olmuyor.

İyiliğe sormuşlar yönün nereye, iyilik dile gelmiş” Kötülüğe” cevabını vermiş. Türkiye, terörist ambarı halindeki İsveç ile Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği konusundaki dik duruşunu bozmamalı kesinlikle VETO hakkını kullanmalıdır. ABD’nin ve AB’nin her konuda verdikleri ortada kalan sözlerini unutmadık, unutmamalıyız.  Geçmişte Yunanistan’ın NATO üyeliği konusunda yaptığımız hataları şimdi İsveç ve Finlandiya’da da yapmamalıyız.

İnsanoğlu hele hele aldatmayı ulusal çıkar olarak gören emperyalist devletlerin her insanın hava soğuyunca gölge veren ağaçları unuttuğu gibi verdikleri sözleri de çabucak unutuverirler. Örnek mi istiyorsunuz? Orta Doğu’da bir koyup beş alın demediler mi? Peki ne aldık? 40 binden fazla can verdik. Terörle mücadele adına dış borcumuzu saymıyorum. Irak’ı özgür kılacaklardı, terör ve terörist yatağına dönüştürdüler. Suriye’deki mülteciler için ülkemize mali yardım yapacaklardı,  Yaptılar mı? Evet yaptılar ama bize değil de PKK/YPG’ye silah, mühimmat ve para yardımında bulundular. Suriye’deki huzur ve sükunu bozup, Türkiye’yi mülteci ambarına çevirdiler. F-35’ler, AB üyeliği sözü, AB’ye vize serbestliği gibi daha binlerce vaat hepsi unutuldu, tozlu raflarda gömüldü.

Türkiye her alanda çok iyi niyet  gösterdi. Ortaklık kültürüne asla ihanet etmedi. Ama onlar, her fırsatta hinlik yaptılar. Şunu asla unutmamak gerekir ki, çok fedakarlık, çok vefasızlık getirir. Bu sebeple Dışişlerimize ve üst devlet aklımıza önerimiz şudur: Anlamayanlar için dilimizi, vefasızlar için de yüreğimizi yormayalım. Bu iki terörist sever ülke için tereddütsüz olarak VETO hakkımızı kullanmalıyız. Doğu Avrupa ile Kafkasları güvenli liman haline getirmeliyiz. Bu ABD’nin ve AB ile terörist sever diğer ülkelerin ikna turlarına katılmamamız gerekiyor nokta. İkna için geleceklermiş! Hoş gelirler, boş giderler. Bizce bir sakıncası yok.

Şimdi bu iki düşman ülke Rusya’nın saldırı korkusundan can telaşına düştükleri için eğilip bükülürler, ne zaman ki maksatları hasıl olunca yine hinliklerine devam ederler. Çünkü bunların genlerinde Türk’e karşı düşmanlık var, vefasızlık var, verdikleri sözde unutulmak var. Uzun lafın kısası bunca vefasızlıktan sonra ABD ile AB’nin ve diğer avanelerinin ederi kalmadı yanımızda. “Kaça ? “deseler hiçe sayıp hızla geçmek lazım.

Sonuç itibariyle ülke olarak sen, vefa uğruna herkesi silersin, o, herkes uğruna seni siler. Böyle zalimdir emperyalistlerin Türk’e karşı bitmek bilmeyen düşmanlıkları. Bu yüzden fazla fedakarlık, fazla vefasızlık getirir. Basalım VETO’yu ne halleri varsa görsünler. Canı cehenneme terörist sever İsveç ile Finlandiya’nın. 40 yıldır, Türk’ün anası ağlıyor. Hep Türk’ün anası mı ağlayacak? Biraz da teröristle iş tutanların anaları ağlasın.  Bilmem fazla söze hacet var mı? Bizden söylenmesi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Putin, en yakın rakibine yüzde 83,1 oy fark attı

Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8’ini alan Vladimir Putin kazandı. …

Bir yanıt yazın