Bahçeli: Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya alınması savaşın uzaması demektir!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya alınması demek, Ukrayna savaşının uzaması ve coğrafi olarak genişlemesi demektir” açıklamasında bulundu.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:

Milletimizin haklı gururunun paylaşmaktan saklananlar siyasetin sevimsiz tarafıdır. Sevincimiz aynı değilse acımız nasıl aynı olacaktır. Türkiye’ye dev eseler kazandırmanın neresi yanlıştır. MHP olarak yerli ve yabancı husumet odaklarına, ülkesinin gelişmesine tahammülsüz bir muhalefet anlayışını sakat buluyoruz.

Taş üstüne taş koyan kim olursa olsun şükran duymak, hem insanı hem de vatandaşlık görevimizdir. Temelsiz sızlanmalar makul değildir.

Zillet İttifakı sert bir kayaya çarpmıştır. Türkiye’nin ayak bağı olan Zillet İttifakı milli hedeflerin barikatıdır. Bu düşüncelerimin elbette pek çok gerekçesi vardır. Kalbi temiz her insanımız tarafından bilinmektedir.

HDP’Lİ VEKİLİN POLİSE SALDIRMASI

Siyaset devletin ve mülkiyetine saldıranların idare merkezi olamaz. Kim suç işlemişse bunun bedeline katlanmak zorundadır. HDP vekilinin polise taş atması da bir terör yöntemidir. Polisimize uzatana eller kırılmalı, uzanan diller koparılmalıdır. Ne devletimiz ne de milletimiz sokak serserilerine teslim edilemeyecektir.

Derler ki bir insanın değerini öğrenmek isterseniz başardıklarına değil başarmak istediklerine bakın. Bizim hedefimiz yüksektir. Sevmek insana verilmiş en büyük hediyedir. Biz milletimizi çok seveceğiz.

Yaz ayının hemen bitiminde siyasi çalışmalarımızda üçüncü aşamasına geçmiş olacağız.

RUSYA’NIN UKRAYNA İŞGALİNDE 83. GÜN

Rusya ile Ukrayna arasında süregelen çatışma ortamının tehlikeli sonuçlara kapı açtığı her türlü izahtan varestedir. Silahların susması, akan kanın durması, müzakere masasında görüşülen konu başlıkları üzerinde mutabakat sağlanması tüm aktörlerin çıkarınadır. Ukrayna savaşını körükleyen devletlerin ve uluslararası kuruluşların varlığı da gizlenemez durumdadır. Adeta bir dünya savaşının test sürüşü yapılmaktadır. Bize göre gidişat normal, hayra alamet değildir.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ADAYLIĞI

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olmasıyla ilgili süreçlerin başlaması savaşın etkisinin küreselleşmesine yol açabilecektir. NATO, 1949 tarihinde kurulduğunda 12 üyesi bulunurken şu anki üye ülke sayısı 30’dur. Rusya’nın itirazlarından birisi NATO’nun doğuya genişleme stratejisidir. MHP, NATO’nun genişleme ve doğuya açılma stratejisini oldukça mahsurlu değerlendirmektedir. Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya alınması savaşın uzaması ve daha geniş coğrafyaya yayılması demektir. Finlandiya ve İsveç’in Türkiye düşmanlarına nasıl kucak açtığı bilinmektedir. Kimse bize hikaye anlatmasın, Viking mantığı vandal mantığıdır. Yüce kitabımız Kur’an’ı yakanların bize laf yetiştirmeye ne yüzleri olacak ne de yürekleri yetecektir.

Terör örgütleriyle silah çatanların sözüne nasıl güvenelim? İttifaklarına hangi mantıkla itibar edelim? Hazırlık süreci bir bakıma tehditler, Batı Avrupa’dan süpürme sinsiliğinden başka bir şey değildir. Batı Avrupa’ya yüklenen ağırlık kuzeye kaydırılacaktır. Bu itibarla MHP, Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliğini zamansız, gereksiz ve yersiz olarak değerlendirmekte ve soğuk bakmaktadır.

ABD’YE YAPTIRIM TEPKİSİ

F-16 savaş uçakları konusunda somut bir gelişme yoktur, üstelik ABD, PKK/YPG’ye inatla destek vermeyi sürdürmektedir. Biden yönetimi geçtiğimiz hafta ABD’nin PKK/YPG’ye Suriye’de işgal ettiği bölgelere yatırım yapmalarının önünü açmıştır. Bu şu demektir, ABD, yani müttefikimiz; Türkiye’ye yaptırım uygularken terör örgütlerini bundan muaf tutmuştur. Bu kifayetsizlik meşru mudur?

Herkesi uyarıyorum; bunun sonu ve sonucu barış değil, topyekun savaştır.

19 MAYIS MESAJI

Çok şükür gün geldi aynen dediği gibi oldu. Tutsak alınmış Anadolu’yu milletiyle tek ses olarak Haçlılardan birer birer temizledi, bağımsızlığımızı kazandırdı. İstilayı reddetti, 103 yıl önce Samsun’a çıktı, sönmeyecek meşaleyi tutuşturdu. Samsun’a Türk milletinin namus ve şerefini kurtarmak için ayak basıldı. Ne kadar övünsek azdır. Milli beka için gösterdiğimiz duruş ve kararlılığı göz ardı edenler geçen yüzyılın başlarında devletimizi kuran kahramanlarımızı fark edememiş olanlardan başkası değildir. MHP, 19 Mayıs ilkeleriyle bezenen, işgal ve ihanete asla prim vermeyen, vermeyecek olan muhteşem bir millet eseridir. Türk tarihi övüncümüzdür. Şehit ve gaziler var oluşumuzun manevi sırrı ve güvenceleridir. MHP, Samsun’a çıkan fikirdir, düşmanı perişan eden kahramanlığın varisidir. 19 Mayıs 1919 unutulmamış, unutturulamayacaktır. Samsun’da başlayan tarihi yolculuk, başkent Ankara’da cumhuriyetle taçlanmıştır.

FETÖ maşadır, zillet ittifakı da maşalığa dünden gönüllüdür. 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlandığı dikkate alındığında gençliğe çok büyük sorumluluk düşeceği aşikardır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın