Dışişleri ve Emniyet’ten ABD’de bulunan Türklere misilleme uyarısı!

ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik yayımladığı uyarı mesajının ardından Türkiye’den de misilleme gibi bir yanıt geldi. Yanıtı Türk Dışişleri Bakanlığı verdi. ABD Büyükelçisi’ne de duyulan rahatsızlık iletildi.
ABD Büyükelçiliği, 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe’de düzenlenen CHP mitingiyle ilgili Türkiye’de bulunan ABD vatandaşlarına uyarıda bulunan Ankara’daki Büyükelçiliğe Dışişleri Bakanlığı’ndan misilleme geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yayımlanan “ABD’de Yaşayan Vatandaşlarımıza Duyuru” başlıklı mesajda Tük vatandaşlarına ABD polisinin şiddet eylemlerine karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

BAKANLIK’TAN YAPILAN AÇIKLAMA

“ABD’de yapılacak büyük gösteri ve organizasyonlarda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalarında fayda görülmektedir.ABD güvenlik birimleri her ne kadar bu tip organizasyonlarda meydana gelebilecek protesto ve gösteriler için önlem alıyor olsa da, geçmişte yaşanan olaylarda, gerçek mermi kullanıldığı, elektro şok uygulandığı, gazla müdahale edildiği ve şiddet eylemlerinin de yaşandığı unutulmamalıdır. Bu itibarla, kontrol edilmesi zor olan bu tür olaylarda şiddete maruz kalınabileceği ihtimali de dikkate alınarak, gerekli olmadığı sürece büyük gösteri ve organizasyonlardan kaçınılması tavsiye edilmektedir.Bu hususlar ışığında, vatandaşlarımızın yapmasında fayda görülen hususlar aşağıda sıralanmaktadır:

-Kalabalıklardan kaçınmaları,

-Sade bir profil çizmeleri ve dikkat çekecek davranışlarda bulunmamaları,

-Protesto ve gösteri alanlarından uzak durmaları,

-Yakınlarını bulundukları yerden haberdar etmeleri,

-Olabilecek anlık gelişmeler için medyayı takip etmeleri.”

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, “İstanbul’da düzenlenen miting öncesinde yayınlanan gösteri uyarısından duyduğumuz rahatsızlık ABD Büyükelçisi Flake’e iletildi. Sanki önemli bir problem varmış izlenimi yaratılması kabul edilemez” denildi.

BİR UYARI DA EMNİYET’TEN

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına ilave Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi.  Emniyet’ten yapılan açıklama şu şekilde:

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın