Suudi Arabistan Bayraktar SİHA’larla ilgileniyor

Lübnan merkezli Tactical Report, Suudi Arabistan’ın Bayraktar Akıncı SİHA’sı satın almak için üretici şirket Baykar’la görüşmeye hazırlandığını duyurdu.
Rusya’nın Ukrayna’yı istila etmesinin ardından Kiev’in elini güçlendirmesiyle gündeme gelen Türk yapımı silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) yeni bir talip var.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden haberler geçen Lübnan merkezli Tactical Report, Suudi Arabistan’ın Bayraktar Akıncı SİHA’sı satın almak için üretici şirket Baykar’la görüşmeye hazırlandığını bildirdi.

Haberde, Suudi Arabistan’ın askeri kabiliyetini artırmak amacıyla kurulan Askeri Sanayiler Genel Otoritesi’nin, SİHA tedarikiyle ilgilendiği kaydedildi.

BAYRAKTAR, BATI MEDYASININ DİLİNDE

24 Şubat’ta başlayan savaşta Ukrayna ordusu, Bayraktar TB2’yle önemli kazanımlar elde etti. Batı medyası da Türk yapımı SİHA’ların başarısından övgüyle söz etti.

Associated Press’in iki ay önce geçtiği “Ucuz ama ölümcül Türk drone’ları Ukrayna’nın savunmalarını güçlendiriyor” başlıklı haberde, “SİHA’ların savaşın ilk günlerinde Rus birliklerin hava savunma sistemlerini henüz tam olarak kurmadığı dönemde başarılı saldırılar gerçekleştirdiği” yazıldı.

Yine ABD merkezli The New Yorker dergisinin 9 Mayıs tarihli haberinde, “Savaşın doğasını değiştiren Türk drone’u” başlığı kullanıldı.

Haberde, “askeri analistler daha önce, yavaş, alçaktan uçan insansız hava araçlarının savaşlarda kullanılmasının pek mümkün olmayacağını varsaymıştı. Ancak TB2, onu yok etmek için tasarlanmış uçaksavar sistemlerini devre dışı bırakabilir” ifadesi yer aldı.

Ukrayna’da da halk, TB2 için şarkı yazarken Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Kiev Hayvanat Bahçesi’nde savaş sırasında doğan bir lemura “Bayraktar” isminin verildiğini duyurdu.

2014’te hizmete giren TB2’nin ihraç edildiği ülke sayısı 20’ye ulaştı. Listede Ukrayna’nın yanı sıra Katar, Azerbaycan, Polonya ve Pakistan gibi ülkeler var.

TB2’lere göre daha gelişmiş özelliklere ve yük taşıma kapasitesine sahip olmasının da etkisiyle taarruzi insansız hava aracı (TİHA) olarak da anılan Bayraktar Akıncı’lar geçen sene hizmete girdi.

Baykar, Bayraktar Akıncı TİHA’ları için şimdiye kadar 3 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandığını açıkladı. TİHA’ların 2023’ten itibaren teslim edilmesi hedefleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Putin, en yakın rakibine yüzde 83,1 oy fark attı

Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8’ini alan Vladimir Putin kazandı. …

Bir yanıt yazın