Fatih’te esnaflar arasında silahlı kavga: 7 yaralı

Beyazıt Çadırcılar Sokak’ta iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1’i polis, 7 kişi yaralandı. 27 şüpheli gözaltına alınırken, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.
İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Beyazıt Çadırcılar Sokak’ta, turistlerin yoğun olduğu işlek bir bölgede silahlı çatışma çıktı.

İHA’nın haberine göre; sabah saatlerinde aralarında daha önceden husumet olan iki grup esnaf arasında sözlü tartışma yaşandı.

Alınan bilgilere göre; bir buçuk yılın ardından dükkanını açmak isteyen esnafla diğer esnafın arasında çıkan sözlü tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, kavgaya müdahale etti.

Sivil polis de yaralandı
Yaşanan silahlı çatışmada 1’i polis 7 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

23 gözaltı
Yaralılar hastaneye kaldırılırken, 23 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yaralanan polisin, daha fazla zarar görmemesi için esnaf ve diğer polisler tarafından korumaya alınarak olay yerinden uzaklaştırmaya çalışılması ise kameraya yansıdı.

“Polis de yaralandı”
Olayı anlatan Fırat Bayhan, “Biz de bilemiyoruz dükkanı açıyorduk. Bir anda sesler gelmeye başladı. Belki bir 100 tane silah ateş edildi. Bir tane hamalın vurulduğunu gördük. İşte taksiyle hızlıca götürdüler. Sonra da kaçtıkları söyleniyor. Yaralı polisin durumunun ağır olduğu sırtından vurulduğunu söyleniyor. 4-5 kişi daha yerdeymiş. Esnaf arasında olmuş. Bundan 5-6 ay önce de olmuştu. Yine anı kişiler. Bu sefer daha tedarikli gelmişler galiba.

Polis araya girmek isterken galiba silah ateşlenince polis de yaralandı. Biz tam olarak kimlerin vurulduğunu bilmiyoruz. İki taraf da husumetliydi.” dedi

Valilik açıklaması
İstanbul Valiliği tarafından, silahlı kavgaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde:”Bugün saat 10.30 sıralarında Fatih İlçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesi’nde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür. Olaya müdahale eden 1 polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın