ABD, Türkiye’nin Suriye’ye operasyonundan endişeliymiş! Seni takan kim?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Ankara’dan verilen operasyon sinyaline ilişkin konuştu. Price, “bölgedeki istikrarın zayıflayacağı” şeklinde iddialar ortaya attı.
Türk ordusu, geçmişte Suriye’nin kuzeyine düzenlediği başarılı harekatlarla “terör koridoru” planlarını bozdu.  Bölge teröristlerden arındırılırken, sivil halk yeniden huzurlu bir ortama kavuşturuldu.

Türkiye’den yeni operasyon sinyali
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Türkiye’ye hem de Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgelere yönelik saldırı girişimlerine işaret ederek, yeni operayon sinyali verdi.  Ankara’nın kararlı mesajı, ABD’de yankı uyandırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, operasyondan “endişeli” olduklarını söyledi.

ABD: Derin endişe duyuyoruz
Price, düzenlediği basın toplantısında, “Suriye’nin kuzeyinde artan potansiyel askeri faaliyetlere ve özellikle buradaki sivil nüfus üzerindeki etkisine ilişkin raporlar ve tartışmalar konusunda derin endişe duyuyoruz.” dedi.

“Türkiye’nin güvenlik endişelerinin farkındayız ama…”
“Türkiye’nin güney sınırındaki meşru güvenlik endişelerinin farkındayız” “Ancak herhangi bir yeni operasyon, bölgesel istikrarı daha da zayıflatır, ABD güçlerini ve koalisyonun DEAŞ’a karşı mücadelesini riske atar.”

Erdoğan: Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz operasyonlar başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz.” demişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet güçleri ve istihbarat birimlerinin, hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz söz konusu operasyonların başlayacağını dile getiren Erdoğan, “Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda kararlarımızı alacağız.” şeklinde konuşmuştu.

Operasyonu hedef aldılar: Kınıyoruz
Öte yandan Türkiye’den Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarını durdurmasını beklediklerini aktaran Price, “Gerginliğin tırmandırılmasını kınıyoruz. Mevcut ateşkesin korunmasını destekliyoruz.” diye ekledi.

YORUM!

Hangi gerginlikten bahsediyorsunuz Price? Orada Coniler ölmüyor. Müttefikiniz PKK/PYD’ye sağlamış olduğunuz silahlarla Mehmetçik şehit düşüyor. Sizin Suriye’de Yunanistan’da ne işiniz var? Bu yayılmacı politikalarınızın altında ne yatıyor. Bir açıklar mısınız?

Peki bizim endişelerimizi kim giderecek? Yunanistan’da 12 adet üs kurdunuz? Bu üsleri kime karşı kurdunuz? Orası  Rusya’ya mı yoksa Çine mi daha yakın diye mi kurdunuz? Biz sizin nereye pisleyeceğinizi artık çok iyi biliyoruz.  Sizin endişelerinizi gidermek için Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şu dizeleriyle seslenmek istiyorum.

Biz Türk’üz Türk esir olmaz
Biz Türk’üz Türk bayraksız olmaz
Biz Türk’üz Türk devletsiz olmaz
Biz Türk’üz Türk ezansız olmaz
Biz Türk’üz Türk hürriyetsiz olmaz

Umarım endişelerinizi gidermişizdir Price!

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın